Tine bucataria curata. Sfaturi intelepte

0

bucataria curata (1)Bucătăria este sufletul casei şi mândria femeii, aşa că aceste câteva sfaturi înţelepte care să te ajute să ţii bucătăria curată sunt binevenite şi utile.

Primul mare secret care te ajută să ţii bucătăria curată este ca acesta să fie corect, practic şi funcţional amenajată. Se spune că aparatele electrocasnice trebuie alese cu mult discernământ pentru ca unele dintre ele sunt deseori inutile. Părerea mea este exact pe dos. Nu există aparat de bucătărie inutil, indiferent cât de rar îl folosesti.

Citeste si: Buna organizare in camara. Trucuri, sfaturi si idei

Unul din marile secrete care te ajută să ţii bucătăria curată este ca aceste aparate să fie bine întreţinute, curate, atunci când sunt depozitate. Orice aparat te ajută să păstrezi bucătăria curată.

Citeste si: Spatii de depozitare. Idei si solutii inspirate

Opţiunile de amenajare permit alegerea unei multitudini de materiale, culori şi texturi. Când alegi culorile şi materialele ia în calcul şi uşurinţa în întreţinere a acestora. Secretul de bază care te ajută să ţii bucătăria curată este o rutină de curăţenie de la care să nu te abaţi plus puţina atenţie atunci când găteşti.

bucataria curata (3)Principalele surse de murdarie sunt chiuveta şi aragazul. Hota şi o chiuvetă largă cu un sistem de robineţi practic sunt garanţia pentru a avea bucătăria curată.

Un prosop curat, din materiale absorbante (şervete de hârtie,  o lavetă super-absorbantă) fac minuni şi îţi ţin bucătăria curată.

Citeste si: Amenajare pentru camara din bucatarie

Foloseşte prosoape speciale pentru manevrat oale şi obiecte încinse. Te pui la adăpost de accidente.

Nu ţine la vedere nici un fel de obiecte inutile. Fac bucătăria să pară dezordonată şi se adaugă inutil pe lista cu obiecte care trebuie curăţate. Blatul de bucatarie este de cele mai multe ori din piatra sau materiale rezistente la apa sau zgârieturi, dar masa poate avea un blat de lemn elegant şi aspectuos.

Daca vrei să ai bucătăria curată cea mai bună soluţie este ca aceasta să aibă suficiente spaţii de depozitare şi să fie cât mai organizată cu putinţă.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply