Idei creative pentru o bucatarie practica

0

bucataria pratică (5)Bucătăria trebuie să fie organizată, funcțională și frumoasă, iar pentru a îndeplini aceste condiții fundamentale ai nevoie de idei creative pentru o bucătărie practică.

Deseori bucătăria este transformată într-un depozit de dulapuri cu scopul de a profita de fiecare centimetru de spațiu. Nu aceasta este soluția și nu asta înseamnă o bucătărie practică.

Citeste si: Patru motive sa iubesti blaturile laminate

Nu aglomera bucătăria cu tot felul de lucruri inutile. Teoria, care nu este doar o teorie și care ar trebui pusă în practică este aceea de a face curățenie temeinică în bucătărie le fiecare 3-4 luni și de a arunca lucrurile adunate în acest interval de timp și care nu și-au dovedit utilitatea.

Nu spunem să arunci, doar de dragul de a face loc altor obiecte inutile, dar depozitele de borcane, sticle, pungi și cartoane nu au ce căuta în bucătărie. La fel si cu recipinetele de plastic cumpărate odata cu alimente. Toate acestea trebuie aruncate pentru a fi reciclate.

bucataria pratică (1)Bucătăria practică înseamnă amanunte pentru detalii. Detalii înseamna organizarea din toate spațiile de depozitare, folosirea practică a spațiului și o organizare care trebuie să devină lege.

Bucătăria practică are un loc bine definit pentru fiecare din obiectele necesare în bucătărie începând cu tacâmurile și terminănd cu aparatele electrocasnice. Acestea din urmă sunt cele care ocupă cel mai mult loc, așa că alege-le doar pe cele care îți sunt cu adevărat necesare.

Citeste si: Idei creative pentru bucatarie

Ascunde locul de depozitat gunoiul. De regulă acesta este ținut sub chiuvetă, dar cel mai bine este ca acesta să aibă un spațiu strict delimitat, altul decat cel de sub chiuvetă și încăpător, care să fie destinat exclusiv pentru gunoi.

bucataria pratică (3)Zona trebuie să permită și depozitarea materialelor destinate reciclării (ca să nu fii tentată să le depozitezi) și trebuie curățată la fiecare câteva zile.

Citeste si: Mobila de bucatarie la comanda.

Spațiul pe verticală este o mare tentație în bucătărie și există ideea ca dacă vei folosi tot ceea ce înseamnă zonă verticală vei avea o bucătărie practică. Realitatea este că o bucătărie cu pereții plini de dulapuri este sufocantă. În plus având spațiu la dispoziție vei aglomera tot felul de lucruri nu neapărat utile.

bucataria pratică (6)Folosește rafturi deschise, dulapuri cu uși din sticlă și polițe pentru a valorifica spațiul vertical fără a abuza de această soluție.

Ca să ai cu adevărat o bucătărie practică, în spatele rafturilor deschise și al polițelor este bine să folosești materiale care pot fi ușor curățate și întreținute.

Sertarele sunt soluția cea mai bună pentru o bucătărie practică. Dacă mergi pe varianta de a face mobilă de comandă, pentru bucătărie, atunci alege sertare cu adâncimi și înălăimi diferite pentru a putea cuprinde tot felul de obiecte, de la farfurii la oale și electrocasnice.

Citeste si: 10 idei istete pentru bucataria ta

Expune sticlăria și unele din obiectele de lucru din bucătărie. Ai, în felul acesta, un decor plăcut pentru bucătărie și spațiu de depozitare câștigat.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply