Idei pentru terase inguste

0

 

Cu putina dibacie, balcoanele meschine sau terasele minuscule ale apartamentului pot deveni adevarate oaze de relaxare.

De cele mai multe ori, balcoanele si terasele locuintei sunt atat de mici incat amenajarea unei zone de relaxare devine o ecuatie foarte complicata in care trebuie impacate spatiile acordate depozitarii, culoarelor de trecere si mobilierului.

Sase idei simple

1. Nu este nevoie sa inchizi terasa cum termopane. Aceasta poate fi protejata, chiar este indicat, cu o stresina mai lunga si cu un sistem bun de scurgere a apei pluviale.

2. Terasa poate fi imbracata in plante cataratoare, care te vor feri de privirile indiscrete, iar daca stai la un etaj inferior, o poti umbri cu cativa arbusti decorativi plantati la parter.

3. In lipsa spatiului la nivelul solului, foloseste peretele exterior al casei: monteaza spaliere pentru plantele agatatoare, fixeaza suporturi pentru ghivece sau atarna cosulete cu plante chiar de streasina.

4. Nu uita sa plantezi flori in jardinierele de pe parapetul terasei, dar asigura-te ca acestea au fost foarte bine fixate. Este de preferat ca jardinierele sa stea in afara parapetului si nu in interiorul terasei, pentru a nu te impiedica atunci cand treci.

5. Iti poti amenaja un mic spatiu de relaxare amplasand un leagan sau un balansoar de-a latul terasei, intr-una din extremitatile sale.

6. Daca parapetul este suficient de lat, il poti folosi pe post de masa. Daca nu, fixeaza pe el o consola sau un raft rabatabil.

Discuta acest subiect in topicul de pe forum.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Sabina Usurelu
Foto: Thinkstock.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply