Idei pentru terasa

0

Dacă vrei să transformi terasa casei tale într-o adevărată grădină, trebuie să știi că este nevoie să faci mai mult decât să o umpli cu ghivece cu flori. Îți oferim în cele ce urmează câteva trucuri de amenajare care te vor ajuta să dai terasei tale aerul de grădină mult dorit.

idei noi terasa
Foto: Flori Lixăndroiu

Pentru o obține un impact cât mai bun, statuetele sunt plasate pe un podium și profilate pe un fundal de plante cu flori și cu frunziș decorativ. Ghivecele cu flori colorate contribuie și ele la reușita amenajării.

Parapetul aerat și frumos lucrat amintește de un gard de grădină, iar pavajul realizat din mai multe materiale (de exemplu, plăci ceramice și lemn), în combinații de modele sau culori diferite, dă senzația de lărgime, deși suprafața terasei nu este prea mare. O denivelare (realizată, de exemplu, cu un podium din lemn) oferă amenajării o a treia dimensiune și dinamism.

Elementele cu statut de vedetă în grădini, precum iazurile, fântânile, statuile, nu trebuie să lipsească de pe terase – bineînțeles, reduse la dimensiuni compatibile cu ale acestora. Florile de tot felul din ghivece de forme și dimensiuni diferite se pot aranja frumos, mereu altfel, și se pot schimba oricând, ca să fie permanent proaspete. Plantele ies mai bine în evidență dacă parapetul, mobilierul, statuile și toate accesoriile au o cromatică unitară și discretă.

Alte idei pentru terasă:

• Alege mobilier nu doar confortabil, ci și original – de exemplu, o masă cu un orificiu în care se pot pune câteva flori sau în care se poate chiar amenaja un iaz minuscul.

• Ca să obții un aspect elegant, o variantă ar fi ca vasele plantelor să aibă dimensiuni diferite, dar să fie din aceeași gamă de modele și culori, iar cromatica florilor din ele să fie în deplină armonie.

Articol adaptat din revista Casa lux – noiembrie 2014

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply