3 idei simpatice de amenajare a grădinii

0

3 idei simpatice de amenajare a grădinii

3 idei simpatice de amenajare a grădinii – o explozie de culori şi texturi, materiale care mai de care mai neaşteptate plus multă creativitate şi veselie pentru o stare de bine. Sugestiile sunt foarte ușor de pus în practică chiar și în grădina ta!

1. Terase acoperite de pergole
Terasele nu se vor demoda niciodată, dar în fiecare an peisagiştii vin cu idei noi de abordare.
Acum sunt la mare căutare terasele înălţate acoperite şi împrejmuite de pergole – combinaţiile interesante de texturi şi materiale diferite alungă monotonia. Zona ce înconjoară terasa constituie un joc de forme şi nuanţe diferite de pietre care urcă până pe scări. Un gard din lemn nefinisat care începe la capul scărilor, curbându-se uşor pe marginea terasei, conturează o spirală care este, de fapt, simbolul după care s-au ghidat pentru această amenajare de o ritmicitate nemaipomenită. Plantele folosite sunt de talie mică sau medie pentru a nu încărca prea tare aranjamentul complicat.

3 idei simpatice de amenajare a grădinii – o explozie de culori, texturi, materiale și flori
Citește despre Tapiseriile vegetale

3 idei simpatice de amenajare a grădinii

2. Pavaj din dopuri colorate
Cu siguranţă că nu ți-a trecut prin cap să folosești capacele colorate ale recipientelor de plastic pentru a construi o alee. Praful de sticlă şi capacele colorate înlocuiesc cu succes gazonul şi dalele de piatră, iar dacă ai copii mici, sticla poate face loc nisipului fin sau pietricelelor mici, colorate. Bobina din lemn, folosită pentru cablurile de electricitate, apare acum pe post de masă, stropită cu vopsea colorată, tratament aplicat şi scaunelor din găleţi de plastic. Ghivecele plantelor dispuse aparent aleator sunt de fapt tot găleţi metalice care reflectă frumos culorile din jur. Simplu, ieftin şi în trend cu moda reciclării, nu?

3 idei simpatice de amenajare a grădinii

3. Pentru grădini rustice
Rusticul este mereu actual deoarece ne aduce mai aproape de natură! Bucătăria de vară sub forma unei prispe este ideală pentru o casă rustică. Bucăţile de scândură nefinisată în diferite nuanţe şi lăţimi constituie fundalul perfect pentru elementele funcţionale, dar şi decorative. Zona pentru compost şi cea pentru mici căpiţe de fân este delimitată printr-un gard de lemn. Jardinierele improvizate din scânduri pun în evidenţă organizarea riguroasă a grădinii. În acest caz, mobilierul de grădină se rezumă la strictul necesar: un scaun, o masă de lemn şi un cuptor.

Vezi cum poți crea și tu un Decor cu flori de violete

Articol apărut în revista Casa şi grădina
Text&foto: Adriana Bărar

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply