Greseli pe care le facem toti cand amenajam o camera

0

Dupa ce vei citi despre toate aceste greseli vei vedea ca aceasta sunt cu adevarat cele pe care le face toata lumea. Sunt frecvente, aproape ca le facem fara sa vrem si deseori, la final, lucrurile nu arata cum trebuie, fara sa stim exact de ce.

Iata care sunt aceste greseli pe care le facem toti cand amenajam o camera.

1. Nu testezi vopseaua. Foarte multi au un soc cand termina de zugravit o camera, iar vopseaua se uscuca. De cele mai multe ori aceasta se dovedeste mai inchisa la culoare decat ne-am fi asteptat. Testarea culorii pe peretii din camera care trebuie zugravita este cea mai buna solutie. Evalueaza culoarea si cand este soare, si seara cand se intuneca, si cu lumina artificiala din camera. Doar asa vei alege corect.

greseli de amenajare

2. Prea multe lucruri. Aceasta este cu adevarat cea mai frecventa greseala pe care o facem cand amenajam o camera. Inghesuim prea multe lucruri, acoperim fiecare bucatica. Lasa spatiu intre piesele de mobilier, nu aglomera lucruri, nu incarca si lasa loc pentru a ajunge in fiecare colt al casei, usor.

3. Alegi lucruri disproportionate. Exista o regula care spune ca lucurile dintr-o camera trebuie sa fie proportionale cu dimensiunile camerei, apoi lucrurile intre ele trebuie sa fie proportionale. Orice abatere va face locul inghesuit, sufocant sau pur si simplu neplacut. Este foarte important ca mobilierul sa aiba dimensiunea ideala. Uneori a alege o canapea cu doua locuri in locul uneia cu trei poate sa fie detaliul care schimba complet o camera pentru ca este vorba despre poportii si respectarea acestora.

4. Te iei dupa moda. Moda este o sursa de inspiratie, dar nu trebuie sa fie niciodata detaliul care sa dicteze asupra felului in care iti amenajezi camera. Moda conteaza doar in masura in care vine cu materiale mai bune, cu solutii mai eficiente sau cu tehnologie imbunatatita. In rest moda si stilul modern de amenajare – la modul general, trebuie sa fie doar o sursa de inspiratie nu un deziderat.

5. Lipsa luminii artificiale. O camera oricat ar fi ea de placuta este frumoasa doar daca este luminata corect. Ziua nu-i o problema, dar seara camera trebuie pusa in valoare prin surse de lumina artificiala. Daca aceasta lipseste sau este prost amplasata efectul va fi unul negativ. Iluminarea corecta poate transforma o incapere oarecare intr-o camera exceptionala.

Citeste si: Ce este un ulei esențial și ce beneficii obții de la diferitele sortimente

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply