5 greseli mari cand stergi praful

0

praful (1)

Praful este peste tot. In casa si in jurul nostru iar stergerea lui, perioodica este parte esentiala a curateniei din casa. pentru a fi cu adevrat eficienta trebuie sa evit aceste 5 greseli mari cand stergi parful.

1. Nu ai curatat filtrele aspiratorului. Filtrele acestuia trebuie periodic curatate bine, eventual chiar spalate pentru ca daca nu sunt curate puterea de absorbtie a aspiratorului scade iar capacitatea de retinere a prafului se dimineaza. Cel mai bun aspirator este cel cu filtru de apa, pentru ca aerul care iese este cu adevarat perfect curat.
Tot asa trebuie curatate periodic filterele aparatului de aer conditionat si caloriferele. Si intr-un loc si in altul se aduna foarte mult parf!

2. Stropeste covoarele cu o solutie de apa si otet inainte sa le aspiri. Foloseste un pulverizator si aspira la cateva minute dupa pulverizare. Covoarele vor fi mult mai curate, iar cantitatea de praf absorbita mult mai mare.
3 Microfibra. Acestea sunt cele mai bune prosoape pentru stergerea prafului. Microfibra absoarbe foarte bine praful si, mai ales, il retine prevenind mutarea lui dintr-un loc in altul.

4. Aer umed. Este ideal daca vei starege praful cand aerul din camera este umed. Foloseste un aparat care face abur pentru cateva minute si apoi sterge praful. Vei aduna o cantitate dubla sau tripla de praf. Aeriseste bine camera dupa ce stergi praful si scutura periodic perdelele. Una din functiile lor este aceea de a retine praful de afara.

5. Sterge praful cu o carpa cu microfibra umeda, acolo unde se poate. Pentru o carpa umeda, capacitatea de absorbtie a prafului creste de 200 de ori! Spala periodic carpele de microfibra, cu apa fierbinte si sapun. Sporesti capacitatea lor de a aduna praful.
6. Daca folosesti un polish pentru mobila si suprafete, nu face greseala de a pulveriza direct pe mobila. Imprastii parful si imbacsesti lemnul. Cea mai buna solutie este sa pui solutie pe o carpa, sa uniformizezi solutia in carpa frecand-o putin si abia apoi sa stergi sau sa lustruiesti.

Daca vei respecta regulile, calitatea aerului din casa va creste si vei castiga lupta cu praful din casa!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply