Greseli de amenajare care strica imaginea casei tale

0

Greseli de amenajare care stricaNu s-a născut nimeni învățat, și nimeni nu le știe pe toate așa că este bine să citești aceste greșeli de amenajare care strică imaginea casei tale, în general și a ficărei camere, în special.

O operă de artă plasată în mod aleatoriu sau cu dimensiuni nepotrivite poate strica imaginea din toată camera. Ideal este să o alegi proporțional cu dimensiunea cameri, cu a peretelui sau să adaugi lângă piesa centrală alte tablouri care să echilibreze dimensiunile. Trucul care te va ajuta să eviți acest gen de greșeli de amenajare este să corelezi piesele de decor între ele.

La fel este și cu piesele de mobilier. Un corp de mobilă – indiferent din ce categorie, prea mic o să pară inutil, iar unul prea mare va sufoca toată camera.

Culoarea pereților dintr-o cameră este una dintre cele mai mari greșeli de amenajare. Incorect alese, sctrică tot decorul, fac camera să pară prea mică, prea întunecată sau dimpotrivă, fac prea multă lumină sau crează impresia unor anomalii (tavanul prea jos sau prea sus). Ca să alegi culoarea potrivită ține cont de lumina naturală din cameră, de dimensiunea pieselor de mobilier, de culoarea și materialele din care acestea sunt făcute și, mai ales, de culoarea podelelor. Podele deschise impun pereți în tonuri închise și invers.

Alege cu atenție covorul, culoarea acestuia poate schimba în bine toată camera sau poate să fie una din cele mai mari greșeli de amenajare care strică imaginea camerei.

Pentru a organiza mai multe piese de arta ține cont de regula numerelor impare. Mereu trei piese, reprezintă alegerea optimă, sau numere impare. Unitatea între piesele de decor este vitală și trebuie respectată pentru a evita cele mai comune greșeli de amenajare. Asta înseamnă fie un stil comun pentru acestea fie elemente de legătură comune (același tip de ramă, aceași culoare).

Prea multe accesorii. Se spune că mai puțin înseamnă mai mult. Nu aglomera nici un loc din casă, indiferent cât de prețioase sau cât de dragi sunt obiectele pe care le expui. Asigura-te mereu că există un element central, principal și adaugă mereu alte piese respectând regula numerelor impare, dar niciodată mai mult de șapte.

Multe din greșelile de amenajare le poți evita dacă vei lua în calcul că fiecare cameră are nevoie de o culoare de accent, dacă vei evita pe cât se poate nuanțele de maro, dacă vei folosi în orice cameră puțin roșu sau puțin galben, dacă vei găsi un detaliu comun între perdele și covor și dacă fiecare colț din cameră va fi accesibil.

Sursa foto. pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply