Gradina cu flori de un singur soi

0

flori de un singur soi

Ce ai spune despre o gradina cu flori de un singur soi? Adica doar lalele, sau doar margarete, sau doar floarea soarelui, sau doar lavanda. Gradina de acest gen este relativ usor de intretinut, poate avea flori de primavara pana toamna, dar pentru asta trebuie sa cunosti foarte bine ciclurile florilor si sa o amenajezi, de prima data, corect.

Gradina cu flori de un singur soi este perfecta si mai usor de organizat daca vei folosi numai plante perene si vei avea grija sa le tii sub control pe cele care au tendinta de expansiune si care sunt invazive.

♦ Alege plante care au un anume interval intre momentul in care infloresc si cel in care isi termina ciclul anual.

♦ Alege plante care au nevoi comune in ceea ce priveste udarile si nevoia de nutrienti si plante care se tolereaza unele pe altele.

♦ Evita plantele care tind sa formeze tufe si evita-le pe cele care sunt foarte delicate si foarte pretentioase.

♦ Cele mai bune alegeri le faci folosind plantelr care sunt cele mai populare in fiecare sezon.

flori de un singur soi

Citeste si: Plante cu flori rosii

O lista, si o idee bune de trategie pentru a organiza gradina cu flori de un singur soi este urmatoarea: lalele, bujori, trandafiri, ochiul boului. O alta varianta poate sa fie zambile, margarete, crini, hortensii si aster.

Dupa cum vezi sunt plante populare pentru fiecare sezon, care dureaza perioade mai mari de timp inflorite. Poti merge si pe solutii extreme: doar trandafiri, doar hortensii, doar crini. Exista multe soiuri de plante care fac flori in valuri din mai pana in septembrie, chiar octombie. Si acestea sunt o buna solutie pentru a face o astfel de gradina cu flori de un singur soi.

Citeste si: Plante cu flori galbene

flori de un singur soi

Organizarea unei gradini cu flori de un singur soi implica o buna organizare in gradina. Daca alegi o succesiune de plante fie vei organiza parcele pentru fiecare in parte, fie le vei pune impreuna, caz in care fiecare soi trebuie sa beneficieze de spatiul lui si de zona sa de confort. Pentru cazul in care alegi o singura floare lucrurile sunt mult mai simple. In ciuda unei impresii de monotonie, sa stii ca o gradina de acest fel poate sa fie nu doar foarte eleganta, dar si foarte comoda si extrem de usor de ingrijit.

Citeste si: Plante cu flori albastre

O astfel de gradina poate sa fie o gradina clasica cu parcele cu flori, spatii cu gazon si locuri de agrement, dar se preteaza excelent si pentru gradina in ghivece si pentru gradinile din curtile betonate. Poate ca pentru aceste din urma variante, solutia este chiar una expceptional de buna, practica si foarte comoda!

In plus decorul din gradina poate fi foarte simplu si foarte repede schimbat, plantand alte flori.

Sura foto: pixabay.com

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply