Ghidul podelelor perfecte

0

Podelele din casă sunt unul din detaliile importante care dau imaginea casei tale, așa că este esențial să cunoști ghidul podelelor perfecte în fiecare cameră. Ca să ajungi în situația de a avea podele perfecte trebuie să iei în calcul unele detalii, să ții cont de stilul tău de viață și al familiei tale și să te raportezi la un buget prestabilit. Ceea ce trebuie spus din capul locului este că podele perfecte în adevăratul sens al cuvântului, nu există, dar poți să te apropii foarte mult de perfecțiune, cu ghidul podelelor perfecte.

podele perfecte

Citeste si: Podele colorate. Idei de amenajare

Podele perfecte pentru hol. Acestea trebuie să fie rezistente, să permită trecerea de la mediul exterior casei, la cel interior, mai ales dacă este vorba despre o casă cu curte. Ideală sunt gresia, plăcile de faianță, piatra naturală sau o combinație între parchet laminat și gresie. Gresia și faianța sunt durabile și ușor de întreținut. Măturate și spălate cu un mop bun or fi mereu curate. Culoarea nu este foarte importantă, dar dacă poți alege optează pentru tonuri mai închise la culoare pentru un hol luminos și la tonuri deschise, daca prima încăpere a casei suferă din princina absenței luminii naturale.

Citeste si: Parchet rezistent la umezeala

Podelele din hol și bucătărie pot și trebuie innobilate cu mochetă sau covoare. Ideale sunt carpetele colorate în tonuri uni sau ca soluție extremă, mai ales dacă este vorba despre o casă în care sunt copii mici sau este o casă mai friguroasă, mochetă din perete în perete. Evident acestea trebuie periodic curățate.

Ghidul podelelor perfecte pentru dormitor. Dormitorul fiind o cameră intimă, de relaxare, confortul este prima condiție. Pentru această cameră podele perfecte sunt cele care se pot curăța ușor. parchetul din lemn stratificate și covoarele din pluș pufos sunt soluția perfectă. O alternativă o reprezintă linoleumul și covoarele din lână sau mocheta groasă, din perete în perete dacă vrei să ascunzi podelele. O altă soluție o reprezintă podelele din lemn natur, acoperite cu bucăți de blană pentru un decor intim și rustic.

Citeste si: Cum alegi gresia din bucatarie

Podelele perfecte pentru camera de zi. Prin definiție cameră de zi este zona cu trafic intens, deci podelele trebuie să fie rezistente, să poată fi ușor de întreținut și să fie câît mai estetice cu putință. Parchetul stratificat și covoarele tesute sunt cea mai bună combinație. Deși pare practica, gresia sau faianța în camera de zi este impersonală, rece și greu de combinat pentru a da un interior plăcut și personal. Covoarele țesute sunt mult mai rezistente la trafic, se întrețin mai ușor și sunt mai versatile decât covoarele de tip mochetă sau pluș.

Parchetul este cel mai bun pariu – iar dacă poți realiza un model cu inserții sau un model spic, parchetul poate fi lăsat în cea mai mare parte liber pentru că este valoros ca atare. O carpetă cu rol de accent este mai mult decât suficientă.

Citeste si: Aproape totul despre mocheta

O alternativă excelentă pentru zona de trafic, dar și pentru hol și bucătărie este parchetul din bambus, care îți poate oferi plăcerea de a avea podele perfecte. Parchetul din bambus rezistă bine și dacă ai animale de companie și un trafic intens în casă. Opteaza pentru un covor rezistente la pete și alege culoarea în funcție de blana animalului de companie. Este ideal ca acestea să fie în același ton, evicient dacă se poate, mai ales dacă în casă se află o pisică.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply