Aproape totul despre mocheta (I)

0

Mocheta este o excelenta solutie in casa, in spatiile destinate birourilor, in zonele circulate intens si nu numai. Vorbim despre mocheta ca solutie pentru casa si spunem aproape totul despre mocheta.

mocheta

Citeste si: De ce sa alegi mocheta?

Mocheta are marele avantaj de a fi un foarte bun izolator fonic si termic, raportat la un pret mai mult decat mic. Spre deosebire de covor, care nu poate sa acopere intreaga suprafata a camerei, mocheta se poate intinde dintr-un capat in altul al incaperii si este o buna recomandare in cazul in care podelele nu sunt frumoase, parchetul este vechi sau linoleumul este decolorat.

Mocheta trebuie aleasa cu mare atentie, tocmai pentru ca trebuie sa acopere integral camera. Inainte de a intinde mocheta intr-o camera, pardoselile trebuie bine curatate si reparate daca exista crapaturi, denivelari sau alte stricaciuni, iar daca podeaua este acoperita cu linoleum acesta trebuie sa fie bine intins, curatat si reparat acolo unde este cazul. Toate acestea sunt necesare pentru ca mocheta, intinsa pe toata suprafata camerei si cu mobila pe ea o sa fie foarte greu, daca nu imposibil, de ridicat.

Daca te-ai hotarat sa iti acoperi pardoseala cu mocheta poti lua in calcul si o serie de tratamente pentru podea, de genul insecticide, tratamente impotriva cariilor sau impotriva rozatoarelor.

Cum asortezi mocheta

Alege orice tip de mocheta daca ai o zugraveala simpla, iar daca ai tapet sau culori intense, ori modele pe pereti, atunci este recomandat sa alegi o varianta simpla.

In functie de mobilierul din casa ai mai multe variante: pentru un mobilier modern, minimalist iti recomandam o mocheta fara modele, iar pentru un mobilier traditional, varianta cea mai buna este cea cu motive florale sau circulare, in doua culori.

Citeste si: Otetul si utilizarile lui in casa

Intr-o camera mare alege culori indraznete, tari si modele in doua-trei culori, iar in camerele mici solutia optima o reprezinta mocheta intr-o singura culoare, in nuante deschise. Partea buna este ca ai la dispozitie o gama larga de modele si culori, de aceea posibilitatile de design si combinatii sunt practic nelimitate.

Continuarea aici.

Sursa: comprendrechoisir.com 

Sursa foto: chauveau

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply