Podele colorate. Idei de amenajare

0

podele colorate (3)Cand amenejezi o casa sau o incapere trebuie sa acorzi o atentie speciala podelelor. Si nu omite sa iei in calcul si varianta de  podele colorate. Fie ca alegi un stil sobru, fie ca iti place o varianta nonconformista, alegerea podelelor este in masura sa contureze cu adevarat o incapere si sa-i dea nota de personalitate pe care o cauti.

Datorita calitatilor sale extraordinare, lemnul a fost si este materialul ideal pentru podele. Fie ca sunt dusumele clasice, fie ca este parchet natur sau stratificat, lemnul este prima alegere.

Oricum lemnul este cele mai folosit material in amenajarile interioare. Preferam lemnul pentru ca acest material ramane viu indiferent cat a fost de prelucrat inainte, pentru ca arata foarte bine, este rezistent si usor de curatat.

Citeste si: Parchet rezistent la umezeala

podele colorate (4)Podelele colorate sunt o solutie si o varianta pentru podelel de lemn. Podelele colorate se intretin usor, le poti da o noua viata, poti schimba foarte usor aspectul camerei si poti aduce nota personala in camera. In plus varianta de podele colorate insemana o buna solutie pentru reconditionarea podelelor si a parchetului din lemn. Pentru podelele din casa solutia vopsirii acestora cu sabloane este cea mai simpla si mai buna metoda.

Sablonul este un desen traforat, realizat pe carton, metal, plastic sau alte materiale, peste care apoi se aplica culoarea care ramane imprimata pe suprafata dorita. Realizarea unui decor cu ajutorul sabloanelor este simpla si rapida, iar decorarea podelei din lemn cu imagini pictate este o idee creativa si surprinzatoare. De asemenea, pictura pe lemn ofera posibilitati nelimitate pentru a realiza un decor unic.

podele colorate (5)Citeste si: Cum alegi gresia din bucatarie

Tot ceea ce ai nevoie pentru podele colorate sunt ideile pentru decorarea acestora si sabloanele potrivite. Poti alege solutii simetrice sau asimetrice, desene geometrice simple sau foarte complexe. In ceea ce priveste sabloanele le poti face singur sau le poti cumpara.

Citeste si: Aproape totul despre mocheta

Pentru a avea podele colorate resusite acestea nu trebuie doar corect realizate, dar este necesar sa se integreze in decorul general al camerei si sa faca, cu aceasta, un tot unitar. Tine cont si de paleta cromatica folosita si nu te arunca la solutii foarte complicate. In ceea ce priveste vopseaua pentru podele colorate cea mai buna solutie raman vopselurile acrilice care au o excelenta aderanta si pe care le gasesti in cea mai larga paleta de culori.

Sursa foto: lushome.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply