Ghidul perdelelor si draperiilor

0

ghidul perdelelor și draperiilor (2)Ghidul perdelelor și draperiilor este necesar și util oricui pentru că de perdele și draperii ai nevoie în orice cameră din casă. În plus o perdea bine aleasă și o draperie frumoasă sunt elemente de decor esențiale într-o cameră. Dacă selectezi corect materialul din care sunt făcute, dacă potrivești culoarea culoarea, imprimeurile și dacă alegi cea mai bună lungime a perdelei conform regulilor din ghidul perdelelor și draperiilor orice cameră căpăta un plus de eleganță și devine mult mai primitoare, mai frumoasă și mai elegantă.

Citeste si: Perdele si draperii. Detaliul care defineste stilul unei camere

Draperiile fac parte din categoria componentelor care conferă personalitate încăperii, creează un mediu plăcut și confortabil, atrag atenția asupra stilului de amenajare și încălzesc cameră. Acestea sunt elementele esențiale în ghidul perdelelor și draperiilor. O draperie bine aleasă oferă intimitate în dormitor, rafinament în living-room, controlează lumina sau opresc strălucirea soarelui dimineață în cameră de zi, dar și în bucătărie, asfel că draperiile și perdelele sunt funcționale și indispensabile.

ghidul perdelelor și draperiilor (3)Citeste si: Monotonia cromatica, un stil in sine

Pentru a beneficia permanent de perdele și draperii în cea mai bună formă, iată câteva tehnici și metode de întreținere a acestora din ghidul perdelelor și draperiilor. Pentru a te bucură de utilitatea și frumusețea lor acestea trebuie întreținute constat, pentru că praful este principalul lor inamic. Soluția este să le aspiri și să le speli conform tipului de material din care sunt făcute. Poți pur și simplu scutură draperiile, eliminând astfel parful acumulat. Perdelele sunt mai ușor de spălat și o poți face în mașină de rufe. Cele albe se întrețin bine cu lapte. Adaugă un litru de lapte în timpul spălării. Vor fi foarte albe și strălucitoare. Draperiile se pot apreta ușor, apretul fiind cel care le protejează de praf. O perdea apretată păstrează un aer proaspăt și curat mai multă vreme.

Citeste si: Stilul frantuzesc. Eleganta si romantism

Ghidul perdelelor și draperiilor spune că cele care se pliază trebuie spălate după ce liniile de pliere sunt prinse cu ață. În felul acesta formă lor nu se strică. Prinde pliurile cu ață din loc în loc.  Materialele fine este bine să le cureți în centre spacializate, pentru a nu strică frumusețea țesăturii. Dublează draperiile colorate cu o pânză albă. Le vei păstra culoarea mai multă vreme și vor avea un aspect a€œgreu” ceea ce le face mult mai decorative.

Ghidul perdelelor și draperiilor mai spune că lungimea acestora trebuie aleasă în funcție d eînălțimea camerei. În camerele înalte pot fi mai scurte, iar în cele joase, lungi pentru a compensa deficiența de înălțime.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply