Florile de vara – toamna. Florile sfarsitului de vara

0

Există florile de vară-toamnă, flori care îşi expun toată frumusetea lor de la mijlocul lui august încolo şi te bucura cu frumuseţea lor până dă prima brumă.

Originare din Japonia, crizantemele sunt printre cele mai frumoase flori de vara-toamnă. Nu degeaba este supranumită regina florilor de toamnă. Crizantemele înfloresc atunci când alte flori pălesc. Avand o paletă cromatică ce variază de la alb şi galben, până la roşcat şi mov închis, crizantemele pot fi cultivate atât în ghivece cât şi în grădini.

vară-toamnă

Crizantemele au oficial mai mult de 150 de specii, iar numărul lor creşte prin încucişări. Sunt în cele mai variate forme şi dimensiuni de la tufele pitice până la cele de un metru înălţime, de la simple la duble, stelate sau globuloase. Varietatea de forme și culori se reflectă și în perioada lor de înflorire. Unele se deschid la mijlocul lui august, altele după mijlocul lui septembrie, dar sunt și crizanteme care înfloresc abia după ce toamna își intră în dreptului, în octombrie.

Nu în ultimul rând trebuie spus ca aceste flori de vară-toamnă sunt printre cele mai rezistente flori de gradină. Crizanteleme înfloresc la aproximativ 40-50 de zile de la plantare si rezistă proaspete şi frumoase chiar şi la temperaturi de până la 5 grade Celsius.

Citeste si: Alegerea ghivecelor pentru plante

O altă plantă care intră în categoria minunata a acestor flori de vară-toamnă este hortensia. Această frumoasă plantă înfloreşte la începutul verii şi rezistă până toamna târziu. De forma unui bulgare şi de mărime impresionantă, hortensiile au o coloristica variată de la roz la mov şi albastru intens în funcţie de Ph-ul solului.

Dacă solul este acid, floarea va avea o nuanţă de albastru, iar dacă solul este alcalin, aceasta va avea nuanţe de roz sau de roşu.

Regina Nopţii se află şi ea pe lista cu flori de vară-toamnă. Regina Nopţii este apreciată pentru aspect, dar mai ales pentru parfumul încantător. Regina Nopţii este o plantă perenă, cu flori de diverse culori, de la alb, şi rosu, până la roz, mov şi galben.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

O altă plantă care sfideaza temperaturile reci, şi rezistă până toamna târziu este Dalia, sau Gherghina. Florile sunt mari, rotunde, cu petale conice sau sferice iar coloristica variază de-a lungul vieţii de la alb şi galben, până la portocaliu, roz, roşu, purpuriu şi  vişiniu sau indigo. Toate înfloresc în august și produc valuri de flori până la finele lui ocombrie.

Citeste si: Plante care rezista la frig

Florile de vară-toamnă variază de la regiune la alte, cele mai multe dintre ele putând fi semănate la mijlocul lui iunie. Înfloresc la finele lui august şi rămân o bucurie pentru suflet şi minte până dă prima brumă, uneori chiar şi după.

Sursa foto:  FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply