Flori de toamna in gradina

0

Intr-o gradina ingrijita fiecare anotimp are flori de sezon. Vorbim despre trei flori de toamna pentru gradina. Infloresc si lumineaza gradina de la finele lui august si rezista pana la sfarsitul lui noiembrie daca toamna este frumoasa si calda.

Flori de toamna pentru gradina (1)Crizantema este considerata floarea toamnei si o vedeta intre toate aceste flori de toamna pentru gradina. Incepe sa infloreasca la sfarsitul verii. Crizantemele se planteaza primavara ca sa aiba timp sa se dezvolte. Vara se uda cu darnicie si de doua-trei ori varfurile plantelor se rup, pana in luna iulie pentru a stimula inflorirea.

Daca nu se realizeaza aceasta operatiune, crizantema de gradina face putine flori, iar acestea vor fi mici. Inflorirea plantelor este stimulata de scaderea luminii soarelui.

Crizantemele prefera locurile luminoase in gradina, dar nu neaparat in bataia directa a razelor soarelui.

Suporta aproape orice fel de sol, dar au nevoie de apa. Pot sa fie plantate direct in sol sau in ghivece.

Flori de toamna pentru gradina (2)Citeste si: Plante cu flori albastre

O mica rasfatata in lista cu flori de toamna pentru gradina sunt panselutele.

Poti sa dai viata gradinii, in aceasta perioada de tranzitie intre doua anotimpuri cu panselute. Micutele panselute sunt unele dintre cele mai cunoscute si printre cele mai iubite specii de flori.

Pentru gradina ta cea mai buna solutie este sa cumperi plantute cu boboci pe care sa le transferi in pamantul din gradina. Poti sa gasesti panselute in aproape orice culoare, de la nuante palide, pana la culori vii. Cele mai multe nunate sunt cele de albastru, pana la violet.

Flori de toamna pentru gradina (3)Citeste si: Florile lunii septembrie

Primulele sunt micile printese printre celelalte flori de toamna pentru gradina.

Exista peste 400 de specii de primule. Sunt plante mici, cu florile stranse ca intr-un buchetel, inconjurate de frunze. Se preteaza pentru a fi plantate in gradina, dar sunt perfecte pentru decorarea pervazelor a balcoanelor si a altor locui din casa. Se spune ca primulele plantate in gradina casei feresc proprietarii si animalele lor de boli si farmece.

Citeste si: Plantarea capsunilor toamna

Primulele se pot planta in februarie-martie, direct in gradina, sau in mijlocul veii pentru generatia a doua de primule de care te poti bucura pana toamna tarziu. Sunt flori de toamna pentru gradina perfecte.

Sursa: homelife

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply