Flori care se planteaza in aprilie

0

Stiu ca ai nevoie de o lista cu flori care se planteaza in aprilie, asa ca am pus in ordine cateva amanunte ca sa ai o gradina de vis.

Daca luna martie este cea in care gradina este curatata si pregatita pentru revenirea la viata si explozia de culoare, aprilie este luna florilor. Infloresc copacii, inverzeste toata gradina.

Dar asta nu este tot. Lista cu flori care se planteaza in aprilie sunt cele care iti vor inveseli si colora gradina in vara care o sa vina si in toamna urmatoare.

Citeste si: Tunderea gardului viu. Sfaturi si cateva idei

Flori care se planteaza in aprilie. Cateva idei.

♦ Aprilie este luna perfecta pentru a planta florile care cresc in tufe. Trandafirii se planteaza sau se transfera in vase noi, in aprile, cel mai bine in prima jumatate a lunii.
♦ Toate florile care au bulbi si tuberculi si care infloresc in vara si in toamna se planteaza in aprilie, ideal in prima parte a lunii.

♦ Din lista cu flori care se planteaza in aprilie, si fac parte din categoria celor cu bulb si tubercul, se numara daliile, gladiolele si crinii.

♦ Prima parte a lunii aprile este ideala pentru semanatul florilor care se inmultesc prin insamantare directa.
♦ Gazonul cu flori este ideal pentru a fi semanat in aprilie, pe tot parcursul lunii.
♦ Printre multele tipuri de flori care se planteaza in aprilie se numara si floarea de piatra (Portulaca), begoniile, garofitele (vor inflori in iunie, iulie), petunia, craitele, crinii de vara.

Citeste si: Lucrarile de primavara in gradina. O lista de prioritati

In aprilie se planteaza si florile cu o evolutie rapida.

Printre ele:  margaretele si macul care, plantate in primele zile ale lui aprilie, vor face flori la sfarsitul lui mai.

Daliile, plantate in aprile, infloresc in iunie si tot asa si gladiolele. Si ele sunt flori care se planteaza in aprilie si vor inflori dupa 80-120 de zile de la plantare.

Citeste si: Plantarea gazonului primavara

Mai poti semana seminte de plante anuale, precum aster, cosmos, galbenele si carciumarese si tot aprilie este perioada optima pentru a indesi gardurile vii si arbustii.

Operatiunea “flori care se planteaza in aprilie” nu este singura activitate din gradina in aceasta perioada din an. Aprilie este momentul ideal pentru a diviza plantele perene precum hemerocallis, delphinium, irisii, crizantemele, margaretele si brumarelele.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply