Flori care au nevoie de soare

0

Exista flori care au nevoie de soare, tot asa cum exista flori care nu iubesc atingerea directa a razelor de soare. vorbim despre primele, adevarate vedete in gradina, vara! Vorbim despre aceste flori pentru care soarele este mereu bine-venit si nu reprezinta un pericol atata vreme cat sunt bine ingrijite, udate la vreme si au un sol adaptat nevoilor lor.

Iata care sunt aceste flori care au nevoie de soare:

1. Salvia – Ea nu are nevoie de apa frecvent si este foarte rezistenta chiar si la perioadele mai scurte de seceta. Salvia este compusa dintr-o adunate de tufisuri cu multe ramificatii iar densitatea lor transforma salvia într-o planta decorativa foarte placuta la vedere. Culorile florilor de salvie pot fi mov, rosu sau chiar roz, ceea ce le transforma în reale decoratii pentru gradina.

nevoie de soare

2. Norocelul – In termeni mai populari, norocelul este denumit si barba-lupului si este cunoscut ca fiind foarte rezistent la temperaturi ridicate. Desi este folosit cu preponderenta ca planta decorativa, norocelul are si proprietati medicinale. Florile sale mici de culoare rosie, roz sau galbena se potrivesc în orice gradina sau apartament. Ele înfloresc la începutul lunii iulie si rezista pana la începutul lui septembrie.

3. Barba-împaratului – Acesta floare provine din America de Sud si cea Latina si este o planta deloc rezistenta la temperaturile scazute ale iernii. Pe timp de vara, ea rezista chiar si la cele mai ridicate temperaturi. Aerul fierbinte al anotimpului cald este propice dezvoltarii acestei flori si are nevoie de apa cu o frecventa mai scazuta fata de alte flori. Ea înfloreste spre mijlocul verii si mai este denumita si ora 4 deoarece aceasta este ora la care florile sale se deschid.

4. Lavanda – Este greu de crezut ca o planta atat de aromata si frumoasa din punct de vedere estetic are nevoie de un sol uscat si sarac pentru a creste. Nu este deloc pretentioasa si îi plac razele soarelui, ceea ce o face foarte rezistenta chiar si la cele mai ridicate temperaturi ale verii. Florile ei sunt albe, violet sau chiar bleu iar aspectul si aroma pe care o emana sunt o reala placere în anotimpul calduros. Deoarece exista mai multe tipuri de lavanda, perioada de înflorire este diferita. Exista specii care înfloresc în luna mai, pe cand altele îsi arata superbele culori în lunile iunie si iulie.

plante care au nevoie de soare

5. Penstemonul – Atunci cand razele soarelui saruta petalele acestei flori, culorile ei devin si mai interesante. Prin nuantele sale intense de mov, albastru, rosu, roz sau alb, penstemonul este o floare ce înfrumuseteaza orice casa sau gradina. Solul uscat si cel semi-umed sunt ideale pentru cresterea ei.

6. Trandafirii – Putine alte flori de gradina au nevoie de mai mult soare decat trandafirii. Pentru trandafiri soarele este sursa principala de energie, soarele vindeca si soarele stimuleaza inflorirea lor. Ingrijiti cu atentie, trandafirii vor inflori din mai pana la finele lui octombrie si chiar mai mult

Citeste si: 10 intrebari despre insolatie

Sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply