5 secrete pentru trandafiri spectaculoși toată vara

0

Trandafirii sunt cele mai îndrăgite flori din lume! Aproape toate persoanele care au o grădină plantează în ea tufe de trandafiri și își doresc ca acestea să arate spectaculos toată vara.

Dacă și tu iubești trandafirii, ține cont de sfaturile noastre pentru a-i menține frumoși și sănătoși tot sezonul.

Frumusețea trandafirilor stă în rădăcinile lor. De aceea, ai grijă ca acestea să nu fie cu nimic afectate când sapi sau când îi muți. În plus, apa trebuie să dreneze foarte bine la radăcină, fără să băltească.

Apoi, soarele este esențial pentru aceste plante. Nimic nu face mai mult bine trandafirilor decât lumina puternică; mai exact, au nevoie de cel puțin șase ore de soare pe zi. Dacă spațiul este parțial umbrit, vor face mai puține flori. Soarele este leacul tutror problemelor pe care le pot avea trandafirii așa că locul pe care îl alegi pentru a-i planta trebuie să beneficieze din plin de lumina directă a soarelui. Este foarte important ca udatul trandafirilor, dacă apa de ploaie nu este suficientă, să aibă loc numai dimineața devreme sau seara după apusul soarelui.

trandafiri

La fel de important este să cureți constant zona din jurul tulpinii de ierburi, buruieni sau frunze uscate, pentru a lăsa aerul să circule. Tulpina curată a tufei de trandafiri înseamnă flori frumoase!

Trebuie să înveți și cum să scapi eficient de florile ofilite, pentru ca trandafirii să producă boboci noi. Acestea trebuie tăiate la 3 mm deasupra primului nod de sus care are o frunză matură, cu 5 frunzulițe. Din acel nod, vor apărea în următoarele 2, 3 săptămâni noi boboci de flori. După primul val de flori din lunile mai și iunie, sapă ușor la baza trandafirilor și udă-i din abundență cu o soluție formată din doua linguri de drojdie de bere dizolvată în sase litri de apă. Vei stimula astfel producția de flori.

Trandafirii urcători sau cățărători vor înflori mai bogat dacă ghidezi fiecare ramură pe un suport orizontal, aproape paralel cu solul. Dacă lași crengile să crească doar vertical, ele vor încerca să se înalțe cât mai mult, vor avea vârfuri fragile și subțiri și vor face mai puțini boboci. Și florile trecute ale trandafirilor cățărători trebuie îndepartate, exact după aceeași regulă de mai sus.

 

Citește și: Beneficiile trandafirilor pentru frumusețe

 

 

Sursă foto: iStock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply