Trei secrete pentru trandafiri spectaculoși toată vara

0

Vrei să ai trandafiri spectaculoși, toată vara? Dacă iubești trandafirii si cine nu-i iubește, tot ceea ce trebuie să faci este să ții cont de aceste trei secrete pentru trandafiri spectaculoși și sănătoși, toată vara.

Frumusețea trandafirilor stă în rădăcinile lor. Ai deci grijă ca acestea să nu fie cu nimic afectate când sapi sau când îi muți. ÎN plus apa trebuie să dreneze foarte bine, la radăcina trandafirilor, fără să băltească.

Soarele, esențial pentru trandafiri spectaculoși. Nimic nu face mai mult bine trandafirilor decât soarele. Trandafirii se plantează doar la soare sau într-un loc unde au cel puțin șase ore de soare începând de dimineața devreme. Dacă locul este parțial umbrit, vor face mai puține flori. Soarele este leacul tutror problemelor pe care le pot avea trandafirii așa că locul pe care îl alegi pentru a-i planta trebuie să beneficieze din plin de lumina directă a soarelui. Este foarte important ca udatul trandafirilor, dacă apa de ploaie nu este suficientă să aibă loc numai dimineața devreme sau seara după apusul soarelui.

O soluție bună, mereu utilă este să cureți bine tulpina trandafirilor de ierburi, buruieni sau frunze uscate pentru a lasa aerul să circule. Tulpina curată a tufei de trandafiri înseamnă flori frumoase.

Taie florile ofilite. Se știe că, dacă rupi imediat florile ofilite, trandafirii vor produce boboci noi. Dar acestea nu se rup oricum. Trebuie tăiate, de fapt, la 3 mm deasupra primului nod de sus care are o frunză matură, cu 5 frunzulițe. Din acel nod, vor apărea în următoarele 2, 3 săptămâni, noi boboci de flori. După primul val de flori din lunile mai-iunie, sapă ușor la baza trandafirilor și udă-i din abundență cu o soluție formată din doua linguri de drojdie de bere dizolvată în sase litri de apă. Vei stimula producția de flori.

Trandafirii urcători sau cățărători vor înflori mai bogat dacă ghidezi fiecare ramură pe un suport orizontal, aproape paralel cu solul. Dacă lași crengile să crească doar vertical, ele vor încerca să se înalțe cât mai mult, vor avea vârfuri fragile și subțiri și vor face mai puțini boboci. Și florile trecute ale trandafirilor cățărători trebuie îndepartate, exact după aceeași regulă.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply