Fermecătoare și utilă. 5 lucruri de care ai nevoie pentru o mică grădină de legume

0

gradina de legumeAsistăm în prezent la un adevărat trend în ceea ce privește mâncarea bio și activitățile în aer liber. Cu toții ne dorim o alimentația cât mai naturală, iar amenajare unei mici grădini de legume în curte va avea ca rezultat produse de cea mai bună calitate, dar și un design al curții cât mai original și practic.

O grădină de legume, dacă este bine organizată, nu este numai o sursă de alimente sănătoase și foarte gustoase, ci și o adevărată încântare pentru ochi. Mai mult decât atât, grădinăritul este una dintre cele mai sănătoase activități, pentru că implică mișcare în aer liber și ajută la scăderea nivelului de cortizol, hormonul stresului, din organism.

Iată de ce ai nevoie pentru o grădină de legume frumosă și variată:

Un aparat care face totul în locul tău

Tehnologia a ajuns inclusiv în domeniul agriculturii, iar în 2016 te poți baza pe astfel de aparate, care să facă treaba în locul tău. Când lucrezi cu unelte mecanizate ai mai multe avantaje. În afară de faptul că munca devine mult mai ușoară, ea este și foarte bine făcută, așa că este aproape imposibil să greșești.

Uneltele pentru grădinărit mecanizate sunt o investiție pe termen lung, ele îți ușurează viața și odată achiziționată una, cu siguranță te poți baza pe ea ani la rând.

Semințe de foarte bună calitate

Dacă ai în plan să cultivi o grădină de legume, fie ea și de mici dimensiuni, este foarte important să începi din start cu semințele cele mai bune pe care le găsești la magazinele de specialitate. Atenție, însă, discută cu specialistul de la magazin pentru a afla dacă respectivele soiuri nu au nevoie și de o îngrijire suplimentară sau dacă se pretează și pentru cultivarea într-un climat ca al nostru, în afara unei sere.

De la semințe pornește calitatea legumelor de care vei avea parte, așa că este de preferat să te documentezi temeinic înainte. Unele semințe pot fi destul de scumpe, însă ia în considerare faptul că în următorul sezon le poți folos pe cele de la propriile tale legume, așa că nu va mai trebui să mai faci o nouă cheltuială.

Aspersoare

Aspersoarele îți ușurează enorm viața și au o contribuție importantă la sănătatea grădinii tale. Ele le vor oferi apă din belșug plantelor din grădina ta și asta fără ca tu să ridici un deget. Trebuie doar să ai grijă la amplasarea lor în grădină, este de preferat să iei în calcul aria acoperită, așa încât cea mai mari cantitate de apă să ajungă pe plante și nu pe terasă sau pe alee.

Instalarea aspersoarelor este mai simplă decât crezi și nu are nevoie de o investiție foarte mare, însă este de preferat să le montezi înainte să începi să cultivi grădina, așa că ia în calcul acest pas.

Mănuși speciale pentru grădinărit

Pare un lucru atât de mic și de lipsit de importanță, însă în realitate va face cât zeci de ustensile de grădinărit. Mănușile speciale pentru această activitate sunt cauciucate și îți vor permite să lucrezi cu ușurință în grădină. În plus, nu trebuie să uiți nici faptul că grădinăritul este o activitate ce implică mult praf, iar dacă vrei să îți păstrezi aspectul plăcut al mâinilor, mănușile sunt absolut necesare

Un loc cu mult soare

Dacă nu ai în curtea ta un loc unde să bată soarele cea mai mare parte din zi și este umbră cam peste tot, îți poți lua adio de la o grădină de legume bogată și frumoasă. Pentru o grădină de legume ai nevoie de cât mai multă lumină, așa că trebuie să iei în considerare acest factor încă de la bun început pentru a-ți garanta succesul. Abia după ce ai ales locul te poți gândi și la niște mănuși, motocultoare profesionale și aspersoare.

Tu ai cultivat legume în curte? Care sunt ustensilele pe care le consideri cele mai utile?

(P) Articol realizat împreună cu toolman.ro

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply