Eleganța este dată de intervențiile prețioase

0

Eleganța este dată de intervențiile prețioase – Elementele decorative cu design elaborat, țesăturile scumpe și finisajele glam transformă o baie obișnuită într-un budoar cu funcțiuni extinse. Coordonarea cromatică și cea stilistică sunt importante, conferind ambientului stil și bun-gust.

baie-1

Pentru ca lavoarul din piatră să nu fie o prezență solitară, în context a fost adus și ghiveciul Gump, din compozit de polirășină, piatră și fibră de sticlă. Prețul lui este 908 lei, la Mobexpert. Diametru 65,5 x h 70 cm

Adesea ne plângem de suprafața mică a băii sau de faptul că aceasta are o configurație atipică, aspecte care ne împiedică să conturăm un decor pe măsura exigențelor stilistice, dar care să se și conformeze standardului de confort pe care ni-l dorim cu toții. Pentru designerul Antonietta di Lorenzo, neajunsurile unei băi sunt considerate provocări – pe care și le asumă cu mult interes și profesionalism. O dovadă în acest sens este și baia din imagini, care ne-a încântat privirea și pe care am fost uimiți să o descoperim în cadrul unui birou de avocatură.

baie-2

Extrem de plăcute la atingere sunt prosoapele de la brandul Blumarine, realizate din bumbac și brodate cu perle. La Linea Oro Class costă 1.210 lei – setul compus din cinci piese.

Clădirea în care se află baia este retro, construită în perioada postbelică, lucru ce a avut avantaje, dar și dezavantaje. La capitolul atuuri putem trece faptul că încăperea are o  înălțime generoasă (3,40 m) și dispune de o fereastră spre curtea interioară a clădirii. Neajunsurile au fost de ordin tehnic, în sensul că designerul a ales să înlocuiască întreaga instalație sanitară. Pentru a spori vizual spațialitatea băii, Antonietta di Lorenzo a ales să finiseze pereții și plafonul uniform, cu o vopsea specială pentru băi, într-un alb mat. Deoarece tematica amenajării era una glamour, a optat pentru dale negre de granit, care conferă un contrast interesant.

baie-3

Unul dintre pereții băii a fost acoperit cu tapet auriu cu o textură mătuită. Tapetul vinilic, model Montana Leather, este de la brandul Thibault și costă 715 lei/rola/4 mp – la Linea Oro Class.

Alegerile ulterioare au respectat același principiu estetic, și anume acela de a conferi prețiozitate și o aură de mister. Astfel, pentru că exista o fereastră, prezența  acesteia a fost exploatată pentru a aduce în context țesături elegante, precum draperia bogată, din tafta, care conferă ambientului un aer feminin, completat și de prezența setului de prosoape, al căror look princiar se datorează broderiei cu perle. Printre aceste prezențe diafane și-au găsit locul de expunere ideal rame aurite sau negre. Câteva piese de mic mobilier, tot negre, subliniază misterul decorului și, în egală măsură, potențează, prin contrast, prezența lavoarului monobloc sau a ghiveciului supradimensionat. 

nanentte

Antonietta di Lorenzo, designer Linea Oro Class

Optează pentru o gamă de culori care să te ducă la un rezultat sigur. Mixează auriu sau argintiu cu tonuri tari de mov, negru ori roșu. Pentru ca ambianța să nu fie una sufocantă, completează cu accente de alb.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply