Echipamentul de protectie în sezonul rece

0

Echipament de protectie

Dacă munca în aer liber nu ar fi deja destul de solicitantă, venirea sezonului rece prezintă un set nou de riscuri și provocări. Expunerea la vânt și intemperii, frigul și umezeala necesită dotarea cu îmbrăcăminte și încălțăminte de protecție adecvate. De asemenea, și confortul este esențial.

Îmbrăcămintea de protecție prea groasă poate limita libertatea de mișcare, iar utilizatorul ar întâmpina probleme la lucru.

Îmbracamintea de protecție de iarnă trebuie să fie în primul rând impermeabilă, și dispusă pe straturi. Purtarea mai multor straturi de îmbrăcăminte este mai eficientă decât o singură haină groasă. În caz de supraîncălzire, acestea pot fi îndepărtate; în plus, aerul dintre straturile de îmbrăcăminte oferă un plus de izolatie termică.
De aceea, îmbrăcămintea de protecție pentru sezonul rece este croită pe straturi: învelișul impermeabil, termoizolația călduroasă, și căptușeala interioară care oferă un confort sporit.

În special pe timpul iernii, infiltrarea umidității poate pune probleme serioase utilizatorului. Corpul poate pierde căldura mult mai repede, iar utilizatorul va fi expus la riscul de hipotermie și degerături. Cusăturile lipite, fermoarele duble și manșetele tricotate sunt elemente importante ale îmbrăcămintei de protecție pentru iarnă.

De asemenea, trebuie acordată o atenție sporită la alegerea unei perechi de încălțăminte de protecție pentru iarnă. Prioritatea o au elementele de protecție: bombeul, lamela antiperforatie (dacă este nevoie), talpa rezistentă la abraziune și hidrocarburi.

Totuși, încălțămintea de protecție pentru iarnă are nevoie de protecție suplimentară. Termoizolația sau căptușeala interioară este esențială pentru sezonul rece. De asemenea, fețele impermeabile asigură un mediu uscat pentru toată durata zilei, și o izolare termică mai eficientă. Nu în ultimul rând, limba cusută previne infiltrarea apei și zăpezii topite.

Totuși, trebuie menționat că îmbrăcămintea de protecție prea groasă poate pune probleme utilizatorului, în special dacă se depune efort fizic intens.

Pentru a evita supraîncălzirea și transpirația excesivă, îmbrăcămintea de protecție cu căptușeală detașabilă este un avantaj.

Nu în ultimul rând, îmbrăcămintea de protecție prea largă sau voluminoasă se poate agăța în diverse angrenaje în mișcare, ceea ce poate duce la accidentări serioase.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply