DIY: Lumanare din portocala

0

Poți să faci o lumânare din portocală, ideea fiind perfectă pentru a decora și înfrumuseța casa de Craciun, dar nu numai. Poți să folosești atât coaja de portocală, dar și pe cele de grapefruit, mai ales că aceastea din urmă au coaja mai groasă, iar unele fructe se curăță foarte ușor.

lumânare din portocală

Citeste si: Decoratiuni din conuri de brad

Ca să faci o lumânare din portocală ai nevoie de ceară de albine, ceară sintetică sau seu, dar poți să folosești și ulei. Adaugă câteva cuișoare, care pot decora lumânara și folosește și ulei esențial de portocale pentru a face nu doar o lumânare din portocală ci și una care să aibă aromă de… portocală.

Procedura este foarte simplă. Trebuie curățat miezul din portocală, cu atenție pentru a nu rupe coaja. Poți să folosești portocale întregi sau să le tai în două. Găcoacea se umple cu ceară topită. Ca să nu ai probleme, pune coaja într-un vas cu apă rece pentru ca ceara sa se întărească repede. Dacă folosești ulei, ai grija să pui coaja într-un vas care să funcționeze ca suport. Adaugă cuișoarele, pe post de decor și gata!

Citeste si: Lumanari de Craciun facute in casa

O lumânare din portocală este ideală pentru a decora mesele de Craciun și casa. Un avantaj pe care îl are această lumânare din portocală este că ceara păstrează coaja proaspătă pentru o săptămână și chiar mai mult. Oricum materie prima pentru a face o lumânare din portocală ai din belșug, iarna fiind sezonul portocalelor. Pentru a face rost de ceara, ceara sintetică din lumânările simple și albe care se găsesc la discreție în comerț, este cea mai bună alegere.

Citeste si: 5 idei decorative cu lumanari

Nu uita că ai nevoie de un fitil, dar și pe acestea le găsești în magazine sau poți să refoloșește fitilul lumânărilor din comerț, pe care îl recuperezi topind ceara. Cel mai bine ceara sintetică se topește în vase puse în recipiente cu apă fierbinte. Temperatura la care ceara se lichefiază și curge este de circa 70 de grade.

Citeste si: Decor de iarna in casa

O lumânare din portocală poate avea diferite forme, dimensiuni, iar conținutul poate varia în funcție de ceea ce ai la dispoziție, iar aroma rămâne la alegerea ta. O lumânare din portocală este un proiect simplu și cu efect maxim pe care merită să-l faci.

Sursa foto: ©azurita – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply