DIY: Decoratiuni cu conuri de brad

0

Nu știu nicidata când este momentul optim pentru a începe pregatirile pentru Crăciun, dar știu că niciodată nu-mi ajunge timpul pentru toate câte aș vrea să fac și mereu rămân lucruri neîmplinite și promisiuni pentru anul următor. Așa că anul acesta începem mai devreme cu o colecție de idei de decorațiuni pentru Crăciun. Primele pe listă sunt aceste decorațiuni cu conuri de brad.

conuri de brad

Dacă vrei să faci aceste decorațiuni cu conuri de brad este momentul să începi pentru că acestea – conurile de brad – trebuie adunate de afară și lăsate să se usuce bine vreo câteva zile înainte de a fi folosite efectiv.

conuri de bradPentru aceste două idei de decorațiuni cu conuri de brad ai nevoie de lac pentru lemn, panglicute colorate (roșii, verzi, aurii și argintii), un lac argintiu, un bol de sticla, câteva crenguțe de alun sau salcie (și ele trebuie adunate de afară), frunze cerate naturale (de la plantele cu frunze veșnic verzi) sau bucați de pâsla tăiate sub formă de frunze.

Citeste si: Lumanari de Craciun facute in casa

Înfige un ac la baza fiecarui con de brad si fixeaza-i pe o placă de poliester. Cu o pensulă moale curăță bine conurile de praf, apoi lăcuiește-le, tot cu pensula. Este bine să aplici două-trei straturi de lac, iar între fiecare aplicare să lași lacul să se usuce bine. În felul acesta conurile de brad și decorațiunile cu conuri de brad vor putea fi folosite doi-trei ani la rând.

conuri de bradCiteste si: Craciun de poveste pentru copilul din tine (Galerie foto)

Leagă fundite colorate în jurul lor, sau formează grupuri de două-trei conuri. Cele mici pot fi agățate în brad, cele mai mari pot decora orice colț din casă. Sunt extrem de decorative și de placute, și dau un aer de adevărată sărbătoare casei. În plus este și bucuria lucrului făcut cu mana ta, dar pot să fie și un dar frumos pentru prieteni. Un brad impodobit cu conuri de brad, cu fundițe colorate este o mică poveste de iarnă pe care o va ține minte toată lumea.

Citeste si: Decor de iarna in casa

Tot din conuri de brad poți face un suport pentru lumânări. Montează conurile pe crenguțele de alun legate sub formă de cununită. Adaugă frunzele cerate (le poți prinde cu sârmă subțire sau cu un adeziv). Leagă coronița cu sfoară apoi vopsește totul cu un lac argintiu. Dă două-trei straturi, până ajungi la nuanța și aspectul care să-ți placă. Lasă totul să se usuce bine și, la momentul potrivit pune la mijloc o lumânare într-un vas argintiu. Efectul este garantat.

Sursa foto: ©gitusik / ©saharosa – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply