Dining cu scenografie sub semnul eclectismului

0

Dining cu scenografie sub semnul eclectismului – Mixate pe un fundal industrial, piesele clasice și moderne ale acestui dining își dau mâna într-un ambient de excepție. Împrumută de la el secretele succesului, unul dintre ele fiind  utilizarea mobilierului din colecții caracterizate de versatilitate.

Brandul Gervasoni îmbină tradiția cu modernitatea, confortul cu dinamismul și eleganța cu accesibilitatea. Mobilierul de aici aparține colecției Brick. Ai informații pe www.gervasoni1882.it

Folosit în amenajările interioare, eclectismul poate valoriza o serie de lucruri vechi și dragi într-un ambient modern sau unele cuceritoare prin modernism într-unul tradițional. O astfel de abordare are rezultate deosebite dacă este concepută atent, până la cel mai mic detaliu. Pentru exemplificare am ales un dining. În el sunt reunite elemente din registrul clasic (candelabrul), contemporan (masa, vesela și covorul), industrial (lămpile de metal și scaunele) și chiar vintage (aragazul, ceainicul și unele dintre suporturile de lumânări). Ambientul participă și el la acest scenariu: podeaua cu dale de gresie hexagonale are un aspect ușor uzat și amintește de vremuri trecute, pereții sunt  zugrăviți cu un praf de piatră finisat astfel încât să capete un aspect cu patina vremii, ferestrele au geamurile casetate simplu… De ce arată toate acestea atât de bine împreună? Un element unificator e acela că în afara jocului în alb și negru nu există alt contrast cromatic major. Un altul îl reprezintă grupul de suporturi de lumânări (de pe zidul care delimitează zona bucătăriei) clasice, moderne și vin-tage, care probează artistic unitatea în diversitate. Contează și armonia dintre ferestre și scaunele al căror design aparține anilor ’60. Masa este plasată astfel încât să primească din plin lumina ferestrelor neîmbrăcate cu perdele sau draperii, care completează scenografia colectivă.

Covorul și masa se remarcă printr-un duet frapant, dar plăcut, al contrastelor. Covorul atrage prin tandemul sobru alb-negru, iar masa alătură căldura lemnului cu răceala blatului de granit.

Foto: Gervasoni

Articol preluat din revista CASA LUX NR.1/2019

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply