Din dragoste pentru flori I

0
Din dragoste pentru flori
www.cristiniculescu.com
Dragi cititori,
Tot căutând pe internet am descoperit o pagină aparținând serei Camelia’s, din apropierea Sibiului, ce prezenta numeroase sfaturi utile privind îngrijirea florilor la ghiveci. Mi-a plăcut și vă prezint povestea ei.
Mi-au atras atenția volumul bogat al informațiilor oferite și aspectul îngrijit al paginii, stârnindu-mi curiozitatea de a afla mai multe detalii despre această interesantă activitate, dezvoltată în satul Poplaca, la poalele Munților Cindrel. Când am ajuns pe pitoreștile plaiuri ale Mărginimii Sibiului, era o dimineață întunecată și ploioasă, însă în serele acoperite, speciile numeroase de flori își etalau petalele colorate în mii de nuanțe vesele, ca urmare a temperaturii și umidității permanent și riguros controlate. Dan și Nicoleta Vasile se ocupă de mai bine de un an de acest business personal și deși afacerea a început „destul de temător” așa cum ei înșiși afirmă, a funcționat bine de la început, dezvoltându-se pe parcurs, în oferta firmei existând acum atât flori de primăvară, cât și flori de toamnă, flori de grădină și de balcon, în mare parte en-detail, livrate direct din sera proprie. Mulți clienți sunt din București, dar marea majoritate provin din zonele limitrofe Sibiului, precum județele Vâlcea, Hunedoara sau Alba. Printre florile de primăvară se numără brândușele, freziile, gladiolele, lalele, narcisele, anemonele, dar și zambilele, pe care au capacitatea de a le cultiva, indiferent de anotimp. „Planta cu bulbi, ca să o produci atunci când vrei tu, trebuie să o forțezi” afirmă Dan, „asta înseamnă că trebuie să ai frigidere, tehnologie de forțare și să o programezi, pentru a o scoate cu floare atunci când dorești.”
Din dragoste pentru flori
www.cristiniculescu.com
Dan Vasile s-a născut în Dobrogea și după ce a urmat școala de ofițeri la Sibiu, a trăit pentru perioade mai lungi de timp la Constanța, Buzău și București. În urmă cu trei ani a hotărât, împreună cu soția sa, să plece din Capitala aglomerată și stresantă și deoarece aveau deja proprietatea din Poplaca, au decis să se stabilească la Sibiu și să înceapă o afacere într-un domeniu frumos și relaxant, precum cel al plantelor decorative. Pentru o perioadă scurtă de timp au pus bazele unei ciupercării, de altfel una dintre cele mai mari și mai moderne din zonă, împreună cu un asociat din Sibiu, însă afacerea nu a funcționat, întreg capitalul investit fiind pierdut. „Când lucram cu ciuperci aveam ciclul de producție de 21 de zile și produceam zeci de tone pe o hală. Dacă greșeai cu un grad Celsius, aruncai toată recolta și pierdeai toți banii. Cu florile, dacă se mai îngălbenește vreuna, poți să mai corectezi ceva și să o salvezi. Eu, din pacate, am aruncat camioane de ciuperci… Aici, investiția efectivă este realizată doar din banii proprii și nu cred că pot să o scot vreodată, în condițiile în care permanent reinvestesc profitul” afirmă Dan Vasile.
Continuarea acestui articol o puteți citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply