Detaliile esentiale ale unui interior colorat

0

Vorbim despre detaliile esențiale ale unui interior colorat și încercăm să învingem taeama de ”prea multă culoare”. Știai că un interior colorat este cald, primitor, vesel și mult mai luminos decât unul în 2-4 culori. Se poate spune despre o amenajare că întră în categoria de interioare colorate dacă numărul culorile, armonios și cu gust combinate este mai mare de cinci!

interior colorat

Crezi că-i mult? Află că un interior colorat este cald este o soluție perfectă pentru camerele de zi, dar nu numai.

Câte culori sunt la tine în casă? Cât de colorată este camera de zi și câte pete de culoare și accente în tonuri îndraznețe sunt în dormitor și în bucătărie? Câte de colorat este holul tău? Dacă te învârți în jurul a două-trei culori, este loc pentru a colora și mai mult casa, în general.

Camerele de zi sunt locul pentru divertisment și socializare astfel că se pretează cel mai bine pentru ideea de interioar colorat. Singurele limite trebuie să fie îndrăzneală ta. Poți face interioare colorate fie folosind o paletă largă de culori, fie o singură culoare vie și alte accente de culoare, tot în tonuri vii. Cel mai bun efect îl poți avea folosind mobilă colorată (huse, tapiseri) și detalii tipice ale decorațiunilor interioare (perne de decor, piese de mobiler mic, abajurui, covoare).

Ține cont de aceste câteva sfatui perfecte pentru tot ceea ce înseamnă un interior colorat.

Alege o culoare dominantă. Poți merge și pe soluția a două nuanțe ale culorii dominate. Adaugă accente de culoare din paletă de culori complementare și din cele de nuanțe asociate. Completează variațiile de culori cu variație de forme. Acestea vor “colora” interiorul accentuând paletă cromatică.

interior colorat

Poți avea interioare colorate apelând la culori vibrante, cu un puternic impact vizual. Alege scaune colorate așezate în jurul unei mese de nuanță neutră. Un interior colorat merge perfect într-o cameră cu pereți albi sau gri. Nu uită de culoarea care vine din petele de culoare (intense și tari) de pe pereți. Folosește tablouri moderne unde cromatică este cea care face detaliile sau postere în culori intense. Desenele geometrice sunt și ele bine venite și de mare efect. Vei obține un look eclectic, foarte interesant și ultra-modern.

Nu-ți fie teamă că folosești prea multă culoare. Dacă acestea se vor combină și se așeza pe un decor neutru nu vor fi niciodată nici obositoare, nici prea tari, dar vor da imaginea pe care o urmărești și vei avea soluția finalul urmărit: un interioar colorat.

Imprimeurile sunt o altă bună soluție pentru interioare colorate. Culoarea de fond a imprimeului poate să fie culoarea dominantă din casă, iar culorile asociate sunt cele care îmbogățesc atmosferă. Finalul este mereu colorat și vesel. Aceste soluții de interioare colorate se pretează foarte bine în camere mari și luminoase. Lumina deschide spațiul și lasă libertate de “miscare” culorilor.

Încă două amănunte pentru interioare colorate. Acestea trebuie păstrate în perfectă ordine și cât mai puțin aglomerate. Culoarea este cea care le încărca oricum mult. Adaugă oglinzi. Oglindă are rolul de a da strălucire pentru un interioar colorat.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply