Deserturile copilăriei

0

Preparatele din trandafiri, nelipsite printre deserturile copilăriei

Copiilor le plac duminicile, mai ales când bucătăria se umple de mirosul apetisant al dulciurilor de casă. Ele sunt biletul de trecere al weekendurilor perfecte şi al momentelor tihnite cu familia.

Dulciurile, sufletul casei

Deserturile copilăriei sunt nemuritoare în familiile în care gătitul face parte din sufletul casei. Şi care preparat – din vremea în care jocul era încă principala preocupare – poate fi mai delicios decât clătitele? Cu gem, dulceață, miere şi nucă, brânză sau, mai nou, cu savuroasa combinație de banane şi cremă de ciocolată, clătitele sunt printre cele mai populare deserturi de familie. Dacă vei vrea, însă, să-i surprinzi pe cei mici cu ceva diferit ca gust, o umplutură care-i va fermeca este dulceața de trandafir. Dulceața în sine este un desert foarte atrăgător, având un gust plăcut, fin, şi un parfum desăvârşit. Aceasta se face numai din trandafiri speciali, precum Rosa x damascena cea cu treizeci de petale (varietatea ‘Ispahan’ are o cupă mare, de 9 cm în diametru, și un parfum intens), Rosa x centifolia, un hibrid dezvoltat de olandezi a cărui flori, așa cum spune și numele, au o sută de petale, sau Rosa ‘Rose de Rescht’, cu ale sale flori compacte, intens parfumate, de culoare ciclamen, pe care îl găsiți la FamousRoses.eu, împreună cu varietatea ‘Trigintipetala’ sau ‘Kazanlak’.

deserturile copilăriei

Nu ai nevoie de prea mult spațiu pentru a-i crește. Trandafirii de dulceață pot fi cultivați chiar și în ghivece (în containere de dimensiuni mari) – important este să îi ții în aer liber. Sunt trandafiri cu un parfum puternic și foarte plăcut, din petalele lor obținându-se şi un sirop delicios, un ceai deosebit de parfumat sau un oțet deosebit pentru salate. Însă dulceața preparată din acești trandafiri, cu aroma sa fină, este preparatul preferat.

deserturile copilăriei

Sunt multe rețete de clătite pe care le poți încerca, dar toate au la bază ouăle, făina, laptele, apa, zahărul, un pic de sare, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie. Opțional, se poate adăuga şi unt topit. Clătitele pot fi, însă, şi de post, pentru acestea fiind nevoit să renunți la ouă şi la lapte, pe care îl vei înlocui cu apă minerală sau sifon. Rezultatul va fi la fel de bun, ba chiar mai fraged. Iar dacă le umpli cu această dulceață minunată, cu siguranță vor deveni desertul preferat al familiei!

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply