Descoperă un apartament în stil clasic

0

Descoperă un apartament în stil clasic  – Un univers rafinat, creionat în culori delicate, a fost conceptul acestei amenajări din București, realizată de echipa de designeri La Maison. Provocarea proiectului a fost optimizarea zonei de zi, care este un open space.

Living La Maison 1

Este o dovadă de reală măiestrie și de profesionalism să conturezi un ambient armonios într-un spațiu construit corect și frumos, dar în care utilitățile uzuale nu au fost gândite în concordanță cu amenajarea. De fapt, aceasta a fost și provocarea proiectului, dus la bun sfârșit de echipa La Maison.

Living perspectiva La Maison 3

Un look extrem de feminin au canapelele de la brandul Marie’s Corner, cu tapițerii din catifea. Prețul uneia este de 18.230 lei. Insula de bucătărie a fost  aleasă din considerente  funcționale, dar și estetice, ea delimitând vizual cele două funcțiuni din această zonă. A fost realizată în fabrica La Maison.

living detaliu La Maison 2

O delicată pată de culoare este adusă de fotoliul cu linii elegante, al cărui preț este de 6.480 lei.

Restilizarea unui apartament cu un stil clasic atemporal

Dining La Mison

Zona de dining are un aer elegant și epurat. Designerii au trecut pe lista de cumpărături: masă, de la Grange (12.793 lei), scaune, de la Mis en Demeure (3.442 lei/buc.), lustră Petit siècle, de la Objet Insolite (13.258 lei). De la același brand sunt și aplicele, model Polka (1.809 lei/buc).

Nu a fost ușor ca acest decor să capete coerență și personalitate. Lucrările au durat doi ani, perioadă ce poate părea lungă, însă condițiile de lucru au trebuit adaptate nu doar la cerințele spațiului, ci mai ales la stilul de viață al proprietarilor, deoarece aceștia locuiau deja în apartament când au decis începerea restilizării locuinței lor. Compartimentarea inițială a fost păstrată, la fel și destinația primă a încăperilor, însă au fost făcute schimbări majore la doi dintre pereții din zona de zi.

Dining detaliu La Maison

Pentru că proprietarii și-au dorit un open space care să cuprindă mai multe funcțiuni și care să aibă un look unitar, echipa de designeri La Maison a recurs la o serie de artificii arhitectonice, cu scopul de a eficientiza încăperea, dar și pentru a potența estetic întregul ansamblu.

Bucatarie La Maison 1

În zonele open space în care există bucătărie este nevoie de o hotă puternică. Designerii au ales hota Novy (5.808 lei), de la Franke. Vesela colorată este din colecția Pont aux choux, a brandului Gien.

Bucatarie detali La Maison 2

Un aspect elegant are chiuveta model Waterside 600, care costă 1.964 lei. Frumusețea ei este completată de robinetul Hambleton (2.532 lei).

bucatarie detaliu La Maison 3

Zona de gătit pare desprinsă din bucătăria unui chef cu stele Michelin, care apreciază calitatea și funcționalitatea vaselor de la brandul Mauviel.

Ce schimbări au fost făcute?

Dormitor La Mison

Șarmul acestui dormitor rezultă din coordonarea estetică a pieselor. Lustra este de la Mis en Demeure (4.102 lei); de la același brand sunt și aplicele (1.879 lei/buc.). Covorul extrem de fin și moale a costat 9.271 lei.

Astfel, peretele pe care s-au montat biblioteca și șemineul a fost dublat cu o structură de rezistență, care a fost placată și care a permis includerea piesei de mobilier și poziționarea corectă  a șemineului. Au fost necesare calcule amănunțite, astfel încât noua construcție să fie cât mai puțin vizibilă, dar suficient de rezistentă și să ascundă accesoriile obișnuite ale televizorului și ale sistemului de încălzire. Însă cea mai elaborată lucrare din acest apartament a constituit-o cea din zona bucătăriei.

Care au fost provocările unui proiect în stil clasic?

Dormitor detaliu La Mison 2

Un ansamblu cu look actual a fost armonios contextualizat într-un ambient cu trimiteri clasice. Oglinda, model Montparnasse, a costat 2.085 lei.

Echipa de designeri de la La Maison ne-a mărturisit că au fost necesare patru variante de randare a ansamblului ce urma să existe aici. Peretele era plan, fără nicio nișă sau întrerupere de suprafață. Faptul că dimensiunea desfășurată era generoasă a permis designerilor să gândească această zonă ca un complex de funcțiuni. Au construit o nișă, perfect mascată, în care au poziționat mașina de spălat rufe și un rastel încăpător pentru ustensilele casnice și produse de curățenie. În continuarea unuia dintre pereții acestei nișe a fost ridicat peretele de susținere pentru frigiderul special pentru vinuri. Între acesta și dulapul-cămară (cu rafturi speciale pentru legume și fructe) a fost poziționat mobilierul de bucătărie. Este de remarcat maniera ingenioasă în care au fost mascate grilele sistemelor de climatizare, cu panouri din MDF și plasă din fibre artificiale, care nu lasă la vedere aceste dotări tehnice, dar nu împiedică buna funcționare a aparatelor.

Cum a rezultat un univers rafinat?

Dormitor detaliu La Maison 1

Atmosfera serenă este înviorată discret de patternul ludic și delicat al pernelor de la brandul Designers Guild. Tapetul (448 lei/rolă) este de la Zoffany.

Pe acest fundal armonios, decorul a prins contururi elegante, în nuanțe rafinate și echilibrate. La sfârșitul ședinței foto, gazdele noastre ne-au mărturist că reușita amenajării se datorează echipei excelente, care după părerea lor este cea mai bună din oraș.

Designeri La Maison

Martine Claessens, designer, Tel.: 0723.393.799; e-mail: info@lamaison.ro

Cristina Zelmat, proprietar La Maison, Tel.: 0723.393.793;
e-mail: cristina.zelmat@lamaison.ro

Sfat din partea echipei de designeri La Maison:

În spațiile cu o cromatică ponderată poți interveni cu piese de mobilier și accesorii cu finisaje aurite, pentru a da strălucirea și prețiozitatea necesare și pentru a scoate din anonimat decorul.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Descoperă un apartament cu un stil clasic atemporal este titlul unui articol publicat în revista CASA LUX nr.4/2016.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply