Decor simplu in gradina

0

Un decor simplu poate fi o amenajare de succes. Dacă îți plac locuințele ce se remarcă prin stilul lor modern, atunci probabil știi că și grădinile acestora ar trebui să se înscrie în același trend. Calea cea mai sigură către reușită este să apelezi la o amenajare dominată de simplitate.

decor simplu fotoliu gradina
Foto: Flori Lixăndroiu

O mare de verdeață din care răsar săgețile mov ale florilor și un scaun simplu – o amenajare ideală pentru odihnă.

Multe dintre casele ultimilor ani, înconjurate de terenuri mari sau ridicate pe locuri mici, sunt construcții moderne. Ca să le fie companioni buni, grădinile lor ar trebui să mizeze pe simplitate și să asigure un echilibru între libertate și intimitate. Improvizațiile sunt excluse, iar calitatea bună a materialelor, a mobilierului și a lucrărilor este esențială. Terasele deschise sunt de preferat în locul chioșcurilor de grădină, acestea din urmă având o oarecare rusticitate. Designul și materialele din care este realizat mobilierul trebuie să fie moderne. Oricât ar fi de frumos și tentant un peisaj luxuriant, plin de flori și de culori, ar fi de preferat să optezi pentru unul ce se remarcă imediat prin rafinament, cu soiuri de plante și culori foarte bine alese. O sugestie care îți poate fi de ajutor în acest sens: verdele, albul sau griul sunt reprezentanți de seamă ai eleganței.

Idei pentru un decor simplu și elegant în grădină:

• două fotolii colorate, cu design modern, amplasate pe o suprafață amplă pavată cu dale în mai multe nuanțe de gri.

• dacă îți dorești o amenajare mai sofisticată, poți amplasa în grădină o banchetă acoperită, din lemn de culoare maro, accesorizată cu perne albe.

• poți alege, de asemenea, fotolii confortabile, care să aibă aceeași nuanță cu pavajul, și niște plante decorative mai ales prin frunziș.

Articol adaptat din revista Casa lux – decembrie 2013

Autor: Flori Lixăndroiu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply