De trebuie sa ai trandafiri in gradina

0

Teoretic nu trebuie să existe o gradină cu flori fără trandafiri. În cazul în care presupunem prin absurd că există așa ceva, iată o scurtă pledoarie pentru trandafiri în grădină.

trandafiri în grădină

Trandafirul nu este doar o plantă frumoasă și parfumată, ci și una dintre cele care are efecte terapeutice, unele dintre ele exploatate chiar din Antichitate. Trandafirul (pe numele său de catalog Rosa vine, în semn de omagiu de la numele lui Carl Linné, considerat părintele taxonomiei și tatăl ecologiei moderne) . În prezent există în peste 100 de specii și mii de soiuri. Trandafirul poate fi plantă cățărătoare sau târâtoare, florile au dimensiune și formă variată și o gamă impresionantă de culori.

Poți avea trandafiri în grădină chiar dacă ai o grădină mică, chiar dacă ai animale de companie, libere în curte, chiar dacă ai copii. Îi poți cultiva în orice loc în care este soare și o bucățică de teren. În ciuda  faptului că sunt părintre cele mai frumoase flori, trandafirii sunt foarte puțin pretențioși.

Petalele trandafirilor, fie că sunt de dulceață sau clasici, conțin ulerui aromate cu proprietășți excepționale. Tot ceea ce trebuie să faci este să-i culegi cu puțin timp înainte ca petalele să cadă. oricum una din regulile de bază pentru îngrijirea trandafirilor este accea de a tăia florile trecute pentru a stimula producția de noi și noi boboci. Beneficii terapeutice excepționale ale trandafirului se regăsesc în petalele de trandafir, care trebuie recoltate în faza de înflorire deplină, când conținutul de ulei este maxim. Uleiul de trandafiri, existent în petale este responsabil, în parte pentru aroma trandafirului, și poate fi extras și utilizat în medicina naturistă, cosmetică și aromaterapie. Poți ține petalele în casă pentru a-ți parfuma ci împrospăta aerul sau le poți usca și combina cu alte plante, pentru ceai. Ceaiul din petale proaspete de trandafir se întrebuințează în tratamentul astmului și pentru gripă.

trandafiri în grădină

Petalele de trandafir conțin ulei volatil, tanini, derivați flavonici, nerol, citronelol, zaharuri, ceară și acid galic, vitamine (A, B2, C, K, PP), săruri minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu) și coloranți antocianici.

Dacă vrei poți face dulceață din petalele de trandafiri pentru dulceață (este vorba de câteva soiuri extrem de parfumate, dar foarte rezistente). Dulceața de trandafiri este un excelent somnifer natural, tonic al căilor respiratorii, susține procesele naturale de eliminare a mucozităților și ușurează respirația.

Trandafirii cresc repede, înfloresc din mai până la finele lui septembrie și uneori chiar mai mult. Singurele condiții care trebuie îndepline sunt un sol care să se dreneze bine și soare. Cât mai mult soare. Soarele este prietenul trandafirilor și sursa frumuseții lor!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply