Secretele trandafirilor. Sfaturi pentru flori frumoase si sanatoase

0

Am adunat câteva din cele mai bine păstrate din secretele trandafirilor. Dincolo de glumă, cele de mai jos poate că nu sunt secretele trandafirilor, dar cu siguranță sunt sfaturi utile de care gradina ta cu trandafiri poate beneficia.

secretele trandafirilor (2)

Vremea perfectă pentru a plantă trandafiri este mijlocul lui septembrie. Cea mai bună perioadă este cea cu soare, după câteva zile umede și ploioase.

La începutul lunii septembrie este perioada iideală pentru a face rost de butași. Alege soiurile și culorile pe care le vrei în grădină, dar verifică furnizorii pentru a nu avea, mai ales că unii butași sunt destul de scumpi. Tot aceasta este perioada bună pentru a face rost de butași de trandafiri de dulceață.

Plantează butașii după zile ploioase, a doua zi cu soare, când solul este umed dar bine drenat. Fă o gaură cât mai adâncă și suficient de mare. Dacă este mult prea mică, rădăcinile rămân în stratul de suprafața și nu se vor prinde.

La baza găurii se pune mocirlă. Acesta se face pe loc, într-o găleata adâncă, din părți egale de apa și sol, la care se adaugă îngrășământ natural. Amestecă bine până rezultă o pastă groasă. Că îngrășământ, se folosește compost, bălegar sau combinații chimice speciale din florării, dar trebuie să le folosești (pe cele chimice) în dozele recomandate pentru a nu arde rădăcină. Rădăcină plantei se afundă în această mocirlă de mai multe ori, încet pentru că acestea să fie complet îmbrăcate în noroiul hrănitor. Pune butașul în gaurp și astupă bine.

Alege un loc bine luminat și însorit pentru plamtarea trandafirilor, deoarece aceștia iubesc soarele și căldură. Lasă suficient spațiu între ei, deoarece au nevoie de loc. Respectați instrucțiunile de plantare și ține cont dacă plantați trandafiri care cresc în tufe sau agățători că trebuie să le lăși mult mai mult spațiu. După plantare, se udă zi de zi câteva zile, din abundență, iar apoi tot zilnic, dar cu din ce în ce mai puțină apă, timp de 3 săptămâni. Udările se fac până șa mijlocul lui octombrie, începutul lui noiembrie dacă toamna este caldă și frumosă.

Mușuroiește butașii după ce încetează udările. Acoperă bine cu pământ, paie sau mulci. Butașii plantați toamna, bine protejați cu paie, pământ și mulci nu trecuie acoperiți cu borcane, dar dacă vrei să faci asta folosește vase de plastic cu dopul în sus pentru a putea aerisi butașul în fiecare zi, până dă prima ninsoare. Protecția se scoate abia în martie. Butașii protejeați pot duce la flori mai firave și mai puțin rezistente.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply