De câte ori folosești un prosop înainte de a-l spăla

0

De câte ori folosești un prosop înainte de a-l spăla? Evident depinde despre ce prosop este vorba. Opinia specialiștilor care au analizat această problemă este următoarea.

folosești un prosop înainte de a-l spăla

Citeste si: 10 greseli la spalatul rufelor

Un prosop trebuie spălat după mai multe utilizări, în funcție de destinața pe care o are. Iată detaliile și toate răspunsurile posibile la întrebarea de câte ori folosești un prosop înainte de a-l spăla.

Citeste si: Cat de des trebuie schimbat asternutul

Prosoapele de mână, adică cele pe care le folosești de fiecare dată când te stergi, după ce te-ai spălat pe mâini se pot refolosi două-trei zile. Ideal este ca fiecare membru al familiei să aibă prosopul lui, caz în care acestea pot fi folosite trei-patru zile. Dacă pentru sters pe mâni există un prosop colectiv, maxim trei zile.

Citeste si: Depozitarea prosoapelor. 6 idei pentru o baie frumoasa

Musafirii trebuie să primească un prosop curat, pentru șters pe mâini! Este obligatoriu și ca regulă de politețe și pentru buna igienă a familiei.

Citeste si: Cum speli corect prosoapele

Prosoapele de baie și cele pe care le folosești după duș trebuie spălate după trei sau patru utilizări. Folosite mai mult prosoapele pot dezvolta bacterii și mucegai.

Citeste si: Calcatul rufelor. Cateva sfaturi, idei si solutii bune

Este foarte important ca prosoapele să fie corect atârnate, astfel încât să aibă posibilitatea de a se usca după folosire. Ține meru fereastra de la baie deschisă, sau în absența acesteia ori când nu se poate (iarna), folosește un ventilator sau aerisește 15 minute după duș sau baie.

Ține prosoapele murdaere într-un coș de răchită pentru a se ventila și a nu prinde miros urât. Dacă un prosop mucegăiește, este obligatoriu să-l speli cu apă clocotită și să-l clătești cu oțet pentru a îndepărta sporii care pot fi toxici pentru piela ta și pot ataca țesătura.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply