Cum se ingrijeste gloxinia

0

Florile mari si catifelate care se ridica deasupra frunzelor matasoase ale gloxiniei reprezintă cadoul exotic ideal. Citeste in continuare cum sa te bucuri cat mai mult timp de flori.

Chiar daca nu sunt parfumate, florile, simple sau batute, in forma de clopotel, compenseaza prin diversitatea culorilor. Acestea variaza de la albul cel mai pur pana la purpuriu si violet si pot fi simple, cu puncte pestrite sau cu mai multe culori pe aceeasi floare.

Desi mai pretentioasa decat alte plante, cu putina atentie te vei bucura de flori saptamani la rand. Are nevoie de un loc luminos si un sol bogat in nutrienti.

Cand sa o uzi

Ai grija sa o uzi doar cand pamantul s-a uscat la suprafata si sub nicio forma nu uda frunzele si florile.

Dupa perioada de inflorire planta intra in repaos, iar frunzele dispar complet. Nu arunca ghiveciul. Dupa doar doua luni, noi frunze isi vor face aparitia. Poate fi inmultita foarte usor, prin butasi de frunze.

Putina istorie

Initial, gloxinia putea fi întalnita pe versantii Anzilor Cordilieri si in zonele tropicale ale Americii. Dar gloxinia din ghivecele noastre este un hibrid obtinut de botanistul scotian John Fyfiana in secolul al XIX-lea.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Patricia Usurelu
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply