Cum se alege abajurul si de ce este important in decorul din casa

0

lamp-978613_960_720

Tu stii cum se alege abajurul si de ce modul in care il alegi este esential pentru casa ta? Ideea de baza este ca poti innobila orice corp de iluminat daca acorzi atentie abajurului, pentru ca un lampadar sau o simpla veioza pot imbogati spatiul din punct de vedere decorativ, iar prin modul in care alegi abajurul schimi complte umina din casa si prin aceasta toate scenografia din respectiva incapere.

Citeste si: Lampi si lampadare, pete de culoare in casa

Rolul pe care il are abajurul este acela de a filtra si colora lumina artificiala, dar in agala masura abajurul poate decora un interior, mai ales atunci cand este luminat.

Abajurul este cel care poate accentua atmosfera unei camere. Astfel, exista abajurul perfect pentru camera de zi si dormitor, dupa cum exista cel care confirma statutul unei camere.

Pentru a fi un obiect de decor trebuie sa se armonizare cu restul nuantelor din camera. Abajurul coloreaza lumina si imbraca camera accentuand atmosfera si destinatia camerei.

In ceea ce priveste materialul din care este facut acesta poate sa fie hartie, sticla sau cristal ori plastic. Abajurul poate sa fie facut din broderie sau crosetat, imbracat in tapet sau in matase si poate avea o sumedenie de forme (cilindriu, con, cub sau forme asimetrice, decupate sau nu).

Citeste si: 6 utilizari neobisnuite pentru tapet

Astfel, un abajur din hartie se potriveste oriunde. Motivele vegetale, picturile manuale sau modelele de inspiratie asiatica, gen dragonul zburator, pagode, gradini cu copaci infloriti, sunt cele mai raspandite. Abajurul poate sa fie partial translucid sau complet opac. Un abajur poate avea franjuri de matase sau de cristal.

Abajurul din sticla sau cristal ofera o nota de eleganta incaperii. Sticla poate fi in forma de mozaic multicolor, sau vitraliu cu aplicatii metalice. Asocierea sticlei cu fierul forjat sporeste corpului de iluminat originalitatea. Abajurul poate sa fie din metal, astfel incat sa focalizeze lumina pe o zona anume, cum este cazul lampilor de birou sau a celor din coltul de lectura.

Citeste si: Lampi pentru casa ta

Densitatea si culoarea materialului sunt elementele care fac diferenta. Un alt avantaj pe care il au lampile cu abajur este acela ca acestea se pot schimba usor. Una peste alta, daca vrei sa schimbi o incapere cu un singur gest, cumpara un abajur nou. Este suficient pentru a schimba complet aspectul unui spatiu.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply