Cum cureti abajurul veiozei

0

Modul de curatare a abajurului de la veioza depinde de materialul din care este facut si de gradul de murdarie.

• Cel mai simplu mod pentru a curata o veioza plina de praf este cu ajutorul unei manusi de lana deschisa la culoare. Poarta o astfel de manusa pentru a netezi abajurul si a lua praful sau parul de la animalele de casa.
• Un alt instrument potrivit pentru indepartarea prafului este o pensula cu peri moi. Aceasta este ideala daca abajurul are un model plisat, favorizand strangerea prafului intre pliuri.
• Poti opta si pentru aspirarea abajurului, dar trebuie sa ai mare grija, mai ales daca abajurul este dintr-un material pretentios. Aspiratorul poate fi folosit doar daca ii atasezi unul dintre capetele detasabile inguste.
• Daca vrei sa indepartezi o pata de pe abajur, incearca sa freci usor cu malai. Acesta actioneaza ca abraziv, dar si ca un bun absorbant de grasimi de pe suprafata abajurului.
• Pentru curatarea unui abajur din tesatura, cu modele brodate, poti sa il pui in chiuveta umpluta cu apa calduta, in care ai presarat in prealabil putin detergent. Lasa-l la inmuiat cateva ore, dar verifica intre timp ca apa sa acopere intreaga tesatura. Daca observi ca au mai ramas pete, inmoaie o periuta de dinti pe care nu o mai folosesti in detergent si freaca usor. Scoate apoi abajurul de veioza pe un prosop uscat pentru a se scurge.

Sursa: Housekeepinghere
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply