Cum să îți încălzești casa de sărbători pentru o atmosferă relaxantă și primitoare: 3 idei practice și accesibile tuturor

0

De sărbători, casa ta este, de obicei, plină de prieteni și rude, se deapănă amintiri și te încarci cu energie pozitivă. Dar nimic nu este mai neplăcut decât o locuință friguroasă, în care toată lumea e nevoită să poarte câteva straturi de haine și în care orice urmă de confort este desființată de aerul rece care pare că vine de peste tot. În plus, o astfel de atmosferă taie tuturor cheful de distracție. De sărbători, casa trebuie să fie cât mai călduroasă și mai primitoare, atât pentru invitații tăi, cât și pentru tine, pentru a vă bucura din plin de atmosfera specifică acestei perioade.

Însă acest lucru nu se rezumă doar la căldură, ci și la designul interior al unei case. Totuși, în multe cazuri, chiar și felul în care este amenajată locuința ta poate contribui la menținerea unei temperaturi constante. Iată, deci, 5 soluții practice pentru a-ți încălzi camerele, oferindu-le în același timp un aer distinct, magic, care cu siguranță nu va trece neobservat de către invitații tăi:

 

  • Un șemineu sau termoșemineu pentru căldură și ambianță rustică

 

Un șemineu este probabil primul lucru la care trebuie să te gândești, pentru că aduce o notă unică  în casa ta. În plus, ai nevoie oricum de o sursă de căldură, așa că de ce să nu apelezi la o soluție atât de elegantă? Astfel, în funcție de preferințele pe care le ai, îți poți alege unul dintre aceste șeminee și termoșeminee, pentru a avea în locuință o atmosferă de poveste. Dacă alegi un șemineu care funcționează cu lemne, acesta va oferi casei tale o ambianță rustică și confortabilă, rezultată din arderea unor bușteni reali, care trosnesc în foc și îți amintesc de iernile petrecute la bunici, la gura sobei. Mai mult decât atât, un astfel de șemineu este ușor de folosit și de întreținut, iar combustibulul poate fi procurat cu ușurință din numeroase locații.

Totuși, un termoșemineu pe lemne sau peleți este puțin mai eficient, deși poate nu va crea în casa ta aceeași atmosferă rustică precum un șemineu autentic. Termoșemineele au un rezervor mai mare, care asigură o  funcționare de până la 4 zile cu un randament de 90%. În plus, acesta poate fi conectat la un termostat de cameră și la un sistem de radiatoare  și va putea acoperi o suprafață mai mare a casei.

 

  • Draperii groase la geam pentru o barieră rezistentă împotriva frigului

 

Geamurile reprezintă zona cea mai vulnerabilă atunci când vine vorba de aerul rece de afară. Așa că, cea mai bună soluție pentru a-l ține la distanță este să îți cumperi niște draperii groase, dar care să aibă și un model interesant, pentru personalizarea camerelor. În timpul zilei, este de preferat să lași totuși geamurile libere pentru a permite luminii soarelui să pătrundă în casă și să o încălzească în mod natural. Pentru un material cât mai bun, estetic și rezistent, orientează-te spre draperii din bumbac, suficient de lungi cât să acopere fereastra în totalitate și zidul pe care aceasta este montată.  

  • Covor pufos pentru izolația podelei și căldură pentru picioare din belșug

 

Îți vine să crezi sau nu, căldura se poate evapora rapid printre scândurile podelei. Dacă suprafața pe care calci este predominant acoperită de gresie, frigul va fi cu atât mai mult favorizat de această pardoseală rece. Astfel, pentru a crea condiții optime de conservare a căldurii în casa ta, dar și pentru a-ți ține picioarele la căldură, asigură-te că ai câte un covoraș pufos în fiecare cameră care ți se pare răcoroasă. Cu cât este mai gros, cu atât mai bine își va face treaba. Astfel, poți opta pentru materiale de calitate precum lâna sau blana, care izolează podeaua și îți țin de cald.

Iarna aceasta, fă ca locul tău de odihnă și relaxare să fie unul cât mai călduros și confortabil. De sărbători, vei avea ocazia să-ți bucuri și cunoștințele dragi cu o atmosferă îmbietoare și cu o cană binemeritată de vin fiert. Tu cum îți vei încălzi casa de sărbători?  

 

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Nina Buday

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply