Cum sa alegi cele mai bune cuptoare incorporabile?

0

Daca te-ai hotarat sa schimbi mobilierul din bucatarie si cauti solutia optima pentru un cuptor modern si usor de integrat in camera, sau esti doar pregatit sa treci la urmatorul nivel in domeniul gatirii preparatelor tale favorite , acest articol iti va oferi calea pentru ca tu sa gasesti cuptore incorporabile ideale exigentelor tale estetice si culinare.

Ce este cuptorul incorporabil?

Spre deosebire de cele  incorporabile, cuptoarele clasice independente  sunt integrate pe un aragaz care are se aseaza ca atare la nivelul podelei.  Dar aceste cuptoare incoroporabile au avantajul de a putea fi instalate cu mai mare flexibilitate  in mobilierul bucatariei, astfel incat sa fie „incorporate” in cadrul lor, ramanand totodata vizibile.  Un cuptor incorporabil functioneaza pe baza de  electricitate, sau gaz, sau convectie.

Cuptoarele incorporabile se disting de cele indepentente prin doi factori esentiali: utilitate si eleganta.  Cuptorul incorporabil  poate depasi cu usurinta dimensiunea celor independente, astfel ca tu sa creezi capodopere culinare intr-o unitate de coacere dedicata. In cazul cuptoarelor incorporabile,  multitudinea functiilor si a programelor  cuptorului intalneste astfel capacitatea sporita de care acestea dispun pentru a iti permite sa gatesti mai mult si mai bine.  In plus, flexibilitatea cuptoarelor incorporabile iti va permite sa nu te mai apleci pentru a lucra cu ele.

Din punctul de vedere al aspectului, integrabilitatea  acestora permite producatorilor sa conceapa designuri cat mai atractive si asimilabile mobilierelor de bucatarie, pentru a crea un raport armonios impreuna cu celelalte piese de mobilier.

Caracteristicile cuptoarelor incorporabile 

Care sunt principalele caracteristici la care sa fii atent cand alegi un cuptor incorporabil:

  • Panoul de comanda – Cele mai avansate cuptoare incorporabile dispun de panouri de comanda cu ecran tactil. Acestea au avantajul de a fi mai usor de folosit si de a permite utilizaorului sa regleze rapid timpul de lucru al cuptorului, fiind totodata si mai simplu de curatat.  Unele astfel de cuptoare includ si programe prestabilite. Acestea asigura o gatire corecta si precisa din punct de vedere al timpului si caldurii utilizate.   Cele mai accesibile ca pret sunt dotate cu cadrane sau butoane, alaturi de ecranul de afisare.
  • Gratarul – Gratarul se afla in cavitatea principala a cuptorului. Cuptoarele duble sunt susceptibile unei flexibilitati mai mari, permitand cuptorului sa execute doua programe diferite in mod simultan. Nivelul de calitate al gratarelor din cuptoare variaza considerabil in functie de numarul de brate al tavilor si de sistemele de functionare ale acestora. Un sistem telescopic are brate extensibile pentru a usura manipularea tavilor.
  • Tipul de cuptor utilizat – Majoritatea cuptoarelor incorporate sunt cuptoare cu convectie ce utilizeaza un ventilator pentru a raspandi caldura. Cele mai performante dunt dotate  si cu ventilatoare aflate in partea superioara si inferioara a cavitatii cuptorului. Avantajul cuptoarelor cu alimentare electrica  si prin convectie este modalitatea de incalzire. In cazul lor, interiorul cuptoarelor se incalzeste printr-o distributie rapida si uniforma a caldurii.
  • Dimensiuni si capacitate : cuptorul potrivit casei tale este in primul rand acela care are loc suficient pentru a fi incastrat. Daca nu ai restrictii de spatiu, un model de dimensiuni mai mari este preferabil fiindca are posibilitatea de a indeplini mai multe functii.  Cele mai frecvent intalnite cuptoare incorporabile au o dimensiune de 60 cm pe o latura, insa exista suficiente modele de dimensiuni mai reduse.  In nici un caz nu trebuie pierdut din vedere faptul ca dimensiunea cuptoarelor se masoara in trei dimensiuni: lungime, latime si adancime. De obicei producatorii exprima capacitatea cuptorului in litri, luand in considerare intregul interior al cuptorului, desi acesta nu constituie tot spatiul de folosire efectiva. O capacitate declarata de 67 litri ar putea insemna de fapt 48 de litri de spatiu utilizabil.

Cuptorul incorporabil din casa ta 

Caracterizate de  eficienta si eleganta, cuptoarele incorporabile sunt facute pentru a se integra perfect in bucataria si in viata ta, ajutandu-te sa iti depasesti limitele si sa poti atinge noi culmi in creatia culinara.

Pentru o gama completa de cuptoare incorporabile de calitate, catalogul de aici  este calea rapida si sigura pentru ca tu sa gasesti cuptorul incorporabil care corespunde planurilor tale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply