Cum să ai o grădină precum cea a unui palat. Cele 5 trucuri preferate de grădinarii caselor regale

0

foto ToolmanPalatele regale au exercitat mereu o fascinație asupra oamenilor de rând, prin măreția și arhitectura clădirilor, stilul impozant, dar și prin grădinile care le înconjoară, adevărate oaze de verdeață, îngrijite cu atenție până la ultimul fir de iarbă. Să ai grijă de o grădină atât de mare și să o faci să arate impecabil tot timpul anului nu este o muncă ușoară. Însă grădinarii caselor regale știu câteva secrete care îi ajută să se mențină mereu la nivelul așteptărilor.

Respectă simetria elementelor

Dacă te uiți peste imaginile surprinse de la înălțime cu grădinile regale, primul lucru pe care îl vei observa va fi simetria perfectă în care sunt amenajate parcelele cu flori și arbuștii care încadrează aleile. Simetria te ajută și să echilibrezi o grădină mare și te scapă de povara de a planta peste tot flori. Spațiile largi cu gazon, încadrate de tufișuri, pietriș și câteva cercuri în care să plantezi flori și să spargi astfel marea de verde sunt ideale pentru grădinile extinse. Un astfel de design minimalist va da un aer luxos și impetuos grădinii tale și nu este foarte dificil de îngrijit.

Tunde periodic gazonul și arbuștii

Grădinile regale arată impecabil pentru că sunt îngrijite cu religiozitate. Ordinea și curățenia sunt cuvintele cheie de care trebuie să ții cont dacă vrei o grădină organizată, care să arate ca desprinsă din reviste. De aceea, ai nevoie de un motocultor cu care să scapi de buruieni și să ții sub control înălțimea gazonului. Iarba trebuie tunsă periodic, iar arbuștii trebuie toaletați la intervale regulate de timp, pentru a-și păstra forma. Trebuie să începi prin a îndepărta crenguțele uscate și apoi să tai fix deasupra punctelor de înmugurire, pentru ca arbuștii să crească sănătoși.

Construiește un pavilion sau un foișor în centru

O alee din pietriș care duce spre un pavilion de relaxare și evadare de la stresul de zi cu zi este o idee excelentă de pus în aplicare în orice grădină. Poți construi și un mic foișor, pe care să-l decorezi cu plante sau flori agățătoare, care să creeze umbră și răcoare. Așază o masă cu câteva fotolii din răchită acoperite cu perne moi și vei avea locul perfect în care să-ți bei cafeaua sau în care să te relaxezi alături de prieteni într-o după-amiază de weekend. În plus, acesta va crea un punct de interes, astfel încât toți oaspeții tăi vor fi curioși să vadă cum arată de aproape spațiul pe care l-ai organizat.

Folosește îngrășământ în mod regulat

Îngrășământul este de mare ajutor, mai ales dacă solul este sărac în nutrienți și nu poate susține la fel de bine creșterea gazonului și a plantelor de grădină. Pe lângă compost, mai există un truc prin care să energizezi solul: coaja de ou pisată. Folsește un bleder pentru a pisa cojile de ou și apoi răspândește-le prin pământ. Coaja este foarte bogată în calciu, iar solul va absorbi rapid acest nutrient esențial creșterii. De asemenea, foarte util este și sulfatul de magneziu, mai ales când plantezi bulbi sau semințe noi, pentru că le ajută să germineze mai rapid, mai ușor și uniform.

Creează minisere pentru ca plantele să se dezvolte mai rapid

Dacă ai pus plante noi sau flori și vrei ca acestea să ajungă repede la nivelul celorlalte, le poți acoperi cu un PET de plastic tăiat la bază și găurit superficial deasupra. Acesta va crea în jurul lor un efect de seră, lăsând în același timp plantele să respire. Este o metodă foarte bună și pentru a te asigura că plantele vor prinde rădăcini și nu se vor ofili la scurt timp după ce le-ai plantat.

Aceste mici trucuri te vor ajuta să menții ordinea și simetria grădinii tale, pe care să o transformi într-un loc verde ideal pentru a te destinde într-o zi călduroasă de vară sau în care să îți chemi prietenii la o cafea sau la un ceai. Florile, arbuștii, gazonul și aleile pietruite nu vor fi trecute cu vederea și orice oaspete va fi impresionat de frumusețea lor.

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply