Cum obtii un decor retro

0

decor retro (3)Este greu sa obtii un decor retro? Nu doar ca nu este greu sa obtii un decor retro, dar uneori aceasta solutie te poate ajuta sa decorezi la un nivel calitativ superior cu investitii rezonabile. Daca unele din piesele pe care le vei integra in ansamblu, pentru a obtine un decor retro sunt luate de la bunica si sunt reconditionate, investitia este chiar foarte mica, iar efectele majore.

Citeste si: Amenajari interioare in stil vechi

Daca te gandesti la un decor retro imaginea care se contureaza este aceea cu un interior cu printuri, mobilier din piele sau corpuri mari de mobilier care ocupa mult spatiu fara sa fie cu adevart functionale. Exista insa o cale de mijloc si poti sa aduci trecutul in prezent si creezi un decor contemporan cu accente retro.

Cum faci asta? Cum obtii un decor retro? Iata cateva detalii si cateva idei.

Citeste si: Mobila veche si mobila noua, impreuna

Culoarea in decor retro

decor retro (4)Ai doua variante pentru a te juca in materie de culori pentru un interior retro. Poti merge pe culori tari, cu modele accentuate si de mari dimensiuni, sau poti alege un coltisor decorat in stil retro, cu nuante calde, mai putin agresive. Nu exista culori care sa nu mearga intr-un decor retro, dar este de preferat sa mergi pe tonuri de bej si maro, bordo si albatru regal.

Citeste si: Decor vintage in 10 pasi

Moblia in decor retro

In ceea ce proveste piesele de mobilier, formele rotunde sau doar curbilinii definesc cel mai bine acest stil. Pielea este materialul de baza, dar poate fi combinata cu lemnul foarte bine. O semnificatie si mai mare o pot da piesele care sunt vechi si aparent demodate, precum un model de frigider retro sau o canapea din alte vremuri. Nici una din aceste piese nu trebuie sa-si arata varsta, asa ca este neaparat nevoie ca piesele sa fie restaurate. Procedeul nu este simplu, dar nici imposibil de realizar, iar rezulatele sunt deseori incantatoare. In plus calitatea acestor piese de mobilier este mereu exceptionala asa ca merita ingrijite, restaurate, folosite si iubite.

Mobuila retro poate sa decoreze complet o camera sau poate sa fie doar elementul central al camerei. Oricum piesele retro au marele dar de a se incadra foarte bine in decorul general chiar daca este unul modern.

decor retro (5)Citeste si: Cufarul, o piesa de rezistenta in casa

Armonie in decor retro

Ceea ce conteaza intr-o camera amenajata in decor retro este armonia creata intre elementele componente, de la culori pana la mobilier si accesorii. Atmosfera stilului retro este cel mai bine redata de mobila veche, adusa intr-un decor actual, dar poti sa gasesti variatii si sa iti modelezi ambiana in casa dupa cum vrei.

Ceea ce conteaza in mod esential este sa nu exagerezi cu detaliile, sa pastrezi un echilibru intre nou si vechi si sa concentrezi atentia pe cel mult doua-trei piese de mobilier vechi.

Text: Alexandra Badita/ Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net /Dan Vezenta (Casa si Gradina)

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply