Cum hrănești inteligența

0

Monica Viericiu
Suntem învățați de mici că inteligența ține de gene, de exercițiu, dar puțini sunt cei care amintesc și de alimentație adecvată. Da, creierul are nevoie de o hrană de calitate. Dar ce îl ajută să obțină performanțe?
Un copil inteligent nu este așa doar de la natură, un rol important în dezvoltarea sa îl joacă și alimentele și încă din stadiul intrauterin. De aceea medicii recomandă gravidelor consumul de pește și suplimente alimentare cu acizi grași Omega-3, vitamina E. Pe lângă acestea foarte bune pentru funcționarea creierului și dezvoltarea lui sunt cerealele integrale, vitamina A, C, antioxidanții naturali. Medici ne sfătuiesc ca măcar de 3 ori pe săptămână să consumăm pește gras, somon, ton, sardine sau macrou, fiecare după gust și buget.
Dacă te pregătești pentru examene sau pur și simplu vrei să devii mai competent, ai grijă să incluzi în dietă nuci (7-10 pe zi), alune de pădure, migdale, semințe de dovleac, in, susan, afine, rodii, avocado, broccoli, ulei de măsline, ciocolată neagră, ouă. În ce privește oleaginoasele, rezumă-te la cantități mici, fiindcă  aduc și calorii multe.
Totodată ca să gândești mai bine, adoptă și un regim de viață sănătos, care să cuprindă somn suficient, 8-9 ore pe zi, preferabil noaptea, eliminarea stresului cotidian inutil, o activitate fizică plăcută, cum ar fi plimbările sau practicarea unui sport, deoarece mișcarea, mai ales în aer liber ajută la oxigenarea țesuturilor. În plus, atenție și la cantitatea de lichide băută zilnic (preferabil multă apă și aproape deloc sucuri carbogazoase) fiindcă hidratarea este strâns legată de performanțele intelectuale.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply