Cum decorezi folosind culori neutre. Lectie de stil

0

Este foarte simplu să decorezi folosind culori neutre și asta pentru că aceste culori neutre – albe, bej, gri, negru, maro – nu generează nici un fel de conflicte cromatice, se potrivesc tuturor stilurilor de amenajare interioară și contribuie la realizarea unui decor calm, liniștitor și mereu modern. Pe de altă parte despre toate aceste culori neutre se poate spune că sunt plictisitoare și lipsite de propria lor strălucire, astfel că este nevoie de puțina imaginație pentru a aduce unui decor amenajat în culori neutre personalitate și strălucire.

culori neutre (1)

Iată care sunt cele mai bune trucuri care dau viață unui decor amenajat în culori neutre.

Combina culorile neutre. Cel mai bine acestea se asociază cu negrul, care este patetic și dramatic și pune greutete în culorile calme și sterse din gama nunațelor neutre. Amestecă accente negre, țesături imprimate sau piese de mobilier decorate în alb, bej sau tonuri pale și luminoase de bronz într-o cameră care folosește culori neutre și o să fie ca și cum ai fi aprins câteva reflectoare în încăpere.

Citeste si: Griuri colorate. O solutie usor de realizat

Accentuează o parte din încăpere cu negru. Poți să zugrăvești un perete în negru sau folosind un gri tare sau poți adăuga o canapea neagră. Obligatoriu ai nevoie de lumină dulce pentru a da viață decorului, dar efectul final este teatral și exploziv.

Citeste si: 12 culori de baza. Povestea si simbolistica lor

Folosește imprimeuri alb-negru, mai ales printuri clasice. Ia în considerare un amestec de bej, maro și combinații de alb-negru. Este clasic, este proaspăt și modern în egală măsură. Adaugă pentru dramatism un abajur negru, scaune cu picioare negre sau rame groase negre pentru decorațiunile de pe pereți (ideal colorați în gri luminos sau alb).

Citeste si: Cum decorezi o camera alba?

Poți electriza un decor care folosește culori neutre combinând elemente de decor clasice cu cele moderne. Pune pe același perete portrete în ulei și elemente de artă contemporană.

Citeste si: Culoarea fericirii si casa albastra

Lasă libere toate suprafețele de lemn dintr-o cameră care folosește culori neutre. O masă cu suprafața lucioasă este elegantă, indiferent de culoarea lemnului. Un alt truc excelent pentru a vitaliza un decor care folosește culori neutre este sticla și fierul forjat care arată foarte bine cu finisaje negre. Sticla dă transparență, iar fierul forjat vine cu greutate.

Ține mite că pentru un decor în culori neutre bejul se asociază excelent cu negrul, cu tonuri de nisip, de alb (celebrul alb smântână, este ideal) și cu nuanțe vii de galben.

Materialele “nefinisate” sunt o alternativă excelentă pentru un decor care folosește culori neutre. lemnul crud, materialele pure se combină foarte bine în această paletă cromatică și sunt excelente soluții pentru un decor unde predomină bejul.

Citeste si: Gustul culorii si contrastele cromatice

Pentru un decor amenajat în culori neutre culorile de accent sunt esențiale, indiferent de culorile de bază, dominante și combinațiile dintre acestea. Cele mai bune culori de accent sunt: movul, roșul, portocaliul, galbenul și nuanțele profunde de aramă.

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply