Cum iti amenajezi prima casa

0

Esti fericit! Ai prima ta casa. Felicitari! Intrebarea este cum amenajezi prima casa, elegant, comod, ieftin si practic. Iata cateva sfaturi care ne-au surpins si pe noi cu ideile si spiritul lor practic.

prima casa

Fiind vorba despre prima casa se pleaca de la ideea ca nu vei mai avea prea multi bani pentru investitii in amenajare, asa ca spiritul practic este cel care domina!

1. Nu duce in prima casa piese de mobilier foarte vechi care si-au trait tot traiul. Nu lua obiecte electrocasnice vechi si stricate. Cu ele vei ramane! Scapa de tot ceea ce este nefunctional, incomod, stricat sau vechi si deteriorat.
2. Prima camera care trebuie amenajata in prima casa este dormitorul. Este locul unde vei petrece o treime din timpul de acasa, in prima ta casa si este esential ca locul acesta sa fie comod, perfect utilat si placut. Daca ai bani amenajeaza-l dupa cum ai visat, daca nu, investeste intr-un pat simplu dar foarte bun, in cea mai buna si mai scumpa saltea.

Cumpara si draperii frumoase, perdele si o comoda care va avea rol multiplu: este spatiu excelent pentru depozitat, poate sa fie locul unde vei aseza televizorul, dar poate sa fie si biroul de acasa sau noptiera. Este o piesa esentiala, mai ales cand nu ai foarte multi bani de investit in piese de mobilier. Cumpara si doua seturi de lenjerii practice, de foarte buna calitate, o lampa cu picior – este perfecta in dormitor, dar poate sta in orice alta parte din casa, o veioza frumoasa si moderna, un covor si gata! S-au dus banii, dar ai o camera functionala in prima ta casa si ai inceput cu dreptul sa amenajezi prima casa!
3. Este prima casa, dar este prima TA casa, asa ca alege doar piese de calitate, in acord perfect cu personalitatea ta.

4. Nu cumpara totul dintr-o data. Este o foarte mare diferenta intre cum crezi ca vei folosi spatiul din casa si cum o vei face cu adevarat. Casa are o viata a ei si se va impleti cu a celor care o locuiesc iar echilibrul se stabileste in cateva luni. Pentru inceput limiteaza-te la ceea ce este esential in casa. Este un mod foarte util si foarte placut! In plus nu te vei sufoca in datorii!

prima casa

5. A doua camera esentiala din casa este baia. Daca instalatiile sanitare sunt ok atunci nu ai nevoie de cine stie ce investitii. Daca ai probleme cu instalatia inainte ca aceasta sa fie perfect pusa la punct, uita orice alte cheltuieli si ocupa-te exclusiv de aceasta probleme.
6. Uita principiul “a se potrivi”. Este cea mai mare greseala pe care o facem cand organizam o casa. Nu spune nimeni sa-ti transformi casa intr-un bazar dar nu exagera cu regula potrivirii intre lucrurile, elementele de decor din casa si detalii, in general.

O casa frumoasa este o casa vie, o casa normala o casa care traieste in ritmul tau. Fiind vorba de prima casa, un aer mai putin sofisticat este solutia cea mai buna. Alege piese in acelasi stil chiar daca nu sunt facute de aceiasi mama si acelasi tata! Asta este calea pentru a avea un stil propriu…

7. Uita de tot ceea ce este vopsit au colorat in bej si maro. Este plictisitor. alege griuri si tonuri albe, si condimenteaza cu tonuri vii de rosu, verde, galben albastru electric. Acorda prioritate proportiilor si echilibrului intre culoare si volume, intre detalii si spatiul general al camerelor.
8. Tie totul impreuna prin culoare. Sa presupunem ca ai o canapea care are doar un singur lucru în comun cu mobilierul din restul camerei de zi si doar un pic din materialul textil este in aceelasi ton cu restul tapiseriei din camerei.

Solutie? Cea simpla: husele. Cea mai putin simpla jocul cu nuante si culori unificate prin culoarea peretilor, a perdelelor, covorului sau a accesoriilor.

9. Rezolva problemele practice inainte de orice. Piesele esentiale din bucatarie, spatiile de depozitare, electrocasnicele esentiale sunt pe lista de prioritati cand amenajezi prima casa, nu covoarele, nu perdelele, nu canapeaua din sufragerie! Cumpara din prima becuri economice si investeste in piese de iluminat frumoase. Ele sunt cele care ofera dramatism si daca ai o lampa spectaculoasa fotoliul poate sa fie la mana a doua…

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply