Cele mai bune idei pentru amenajarea unui colt de citit acasa

0

 

Cele mai bune idei pentru amenajarea unui colt de citit acasa – Sezonul rece atrage după sine şi mai mult timp petrecut în casă, iar noi îţi vom arăta în continuare cum poţi exploata cel mai bine această perioadă a anului.

Acesta este motivul pentru care ne-am gândit să îți arătăm cele mai bune soluții de la noi pe care le poți pune în practică acasă atunci când vrei să amenajezi un mic spațiu pentru citit.

Citeste si: Corpuri de iluminat suspendate

Dar hai să o luăm cu începutul: unde îl amenajezi? Există în casa ta câteva variante foarte la îndemână, cum ar fi: spațiul de sub fereastră – unde poți pune o banchetă încăpătoare, cu câteva perne moi pe ea și o lampă aproape –, sau un colț neexploatat din living – pe care îl poți ocupa cu un divan elegant, căruia să-i alături neapărat o măsuță pentru ceai sau în camera copilului – unde un simplu balansoar ferit de ochii curioșilor cu ajutorul unui baldachin îi poate trezi curiozitatea celui mic pentru cărți cu exploratori și aventurieri.

Citeste si: Atmosfera boho actuala

A doua întrebare vine firesc: ce fel de mobilier să aleg? Și aici există mai multe variante, în funcție de bugetul și preferințele tale. Poți alege direct mobila pe comandă pe care o poți realiza personalizat pentru spațiul de care dispui sau poți opta pentru variantele pe care le găsești gata asamblate în magazinele de mobilier precum cele pe care ți le propunem și noi în aceste pagini.

Ideal este să alegi materiale durabile (pentru că într-adevăr acestea fac diferența), chiar dacă vei plăti ceva mai mult, și culorile echilibrate cu restul camerei unde urmează să îți amenajezi colțul pentru citit.

Citeste si: Trei idei decorative cu fotografii

Cele mai bune idei pentru amenajarea unui colt de citit acasa – Un alt element important pentru un asemenea proiect este lumina punctuală. Dacă nu te bazezi pe lumina naturală, atunci ai grijă să ai alături și o lampă (cea de podea te va ajuta să direcționezi lumina spre punctul tău de interes) care să îți asigure confortul optim. Alege o sursă de lumină caldă (ochiul uman o suportă mai bine decât pe cea rece) și becuri de tip CFL (Compact Fluorescent Light), OLED (diodă emițătoare de lumină) sau LED (Light Emitting Diode) care te vor și ajuta să faci economii la energie.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: PR, firmele mentionate

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply