Cum alegi cel mai bun videointerfon pentru locuința ta

0

Fie că stai la casă sau la bloc, este important să verifici cine te caută înainte să primești o persoană în curte sau în scară. Pentru un plus de siguranță și confort, ai nevoie de un videointerfon, care, spre deosebire de interfonul clasic, îți permite să vezi persoana respectivă, nu doar să îi auzi timbrul vocal. Astfel, beneficiezi de mai multă protecție și te simți mai relaxat atunci când sună cineva la ușă.

Având în vedere multitudinea modelelor disponibile pe piață, procesul de achiziție a unui videointerfon poate fi destul de dificil. În funcție de nevoile tale și de bugetul pe care vrei să îl aloci pentru un astfel de dispozitiv, poți alege un interfon de calitate, cu funcții suplimentare, care să îți asigure tot confortul de care ai nevoie. Însă, dacă vrei să fii sigur că iei cea mai bună decizie, ține cont de câteva aspecte în momentul achiziției.

Componența sistemului de supraveghere

Primul lucru pe care trebuie să îl cunoști este componența videointerfonului. Modelele standard au trei elemente principale: o unitate care se montează în locuință, una pentru exterior, care poate fi montată la ușă sau la poarta de acces și o yală electromagnetică, prin care este permis accesul. Însă, există și produse care permit montarea mai multor unități interioare, în diferite zone ale casei. În aceste cazuri, confortul este sporit și investiția va fi una mai mare.

Sistemul de montaj și funcționare

Videointerfoanele pot fi cu fir sau fără fir, acestea fiind cunoscute și sub denumirea de interfoane IP. Primele dintre acestea sunt mai ieftine, însă necesită instalarea de către firme specializate, în timp ce modelele fără fir sunt mai performante, mai calitative și mai ușor de instalat, ceea ce înseamnă că te poți ocupa chiar tu de montaj.

Calitatea superioară oferită de videointerfoanele IP nu constă neapărat în calitatea imaginii, ci în utilizările sale multiple. Dincolo de “verificarea” persoanelor care vor să îți treacă pragul, acest dispozitiv te ajută să monitorizezi intrarea în locuință și de la distanță, în timp real. Un asemenea produs ar putea fi extrem de util în cazul în care vrei să fii la curent cu programul copiilor sau al angajaților din casă.

Distanța dintre posturi

Fiecare producător indică o distanță maximă de comunicare între unitatea exterioară și cea interioară, iar o dată depășită, calitatea transmisiei scade sau poate dispărea complet. Majoritatea videointerfoanelor suportă distanțe de aproximativ 50 metri. În cazul în care ai nevoie să acoperi o distanță mai mare, poți opta pentru modele IP care asigura conexiunea prin iInternet. Astfel, chiar dacă unitatea exterioară este amplasată la o distanță mai mare față de intrarea în locuință, tu vei primi, în timp real, informații despre persoana care sună la interfon.

Funcții suplimentare

Pentru a avea și mai mult control, poți alege videointerfoane ultra-performante, care integrează funcții diverse.

  • De exemplu, există dispozitive cu funcții de fotografiere și filmare, care permit salvarea datelor pe un server extern. Astfel, poți verifica cine te-a căutat atunci când nu erai acasă sau, în cazul unor evenimente neplăcute, precum spargerea casei, poți folosi informațiile stocate de videointerfon ca probe.
  • De asemenea, există produse cu funcția de înregistrare a unui mesaj, cu ajutorul cărora poți afla motivul pentru care te-a căutat o anumită persoană sau te poți coordona cu un curier.
  • Dincolo de aceste funcții, videointerfoanele performante îți oferă imagini de calitate chiar și în timpul nopții, atunci când vizibilitatea este mai scăzută, sunt rezistente la temperaturi extreme, fie că sunt pozitive sau negative și au o construcție puternică, făcând față chiar și actelor de vandalism.

Acum că ai descoperit care sunt aspectele pe care trebuie să le consideri atunci când achiziționezi un interfon cu funcție video, tot ce rămâne de făcut este să alegi modelul potrivit nevoilor tale. Nu uita că siguranța ta și a căminului sunt cele mai importante, motiv pentru care nu trebuie să faci rabat de calitate.  

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: unsplash


Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply