Cum aduci primavara in casa in trei pasi

0

aduci primăvara în casă (5)Vine primăvara! Cum aduci primăvara în casă în trei pași? Simplu. Primăvara înseamnă soare, lumină, culoare și parfum. Acestea sunt elementele pe care trebuie să le folosești și care te vor ajuta să aduci primăvara în casă în trei pași.

Fă curățenie și sterge geamurile. În felul acesta vei aduce mai multă lumină în casă și vei curăța aerul de praf și impurități. Profită de fiecare rază de soare și lasă lumina să intre în casă. Dă perdelele la o parte, deschide geamurile și lasă areul de primăvară să-ți cucereasca casa.

Citeste si: Ghiocei si branduse albastre. Primavara din gradina

aduci primăvara în casă (1)O foarte bună soluție este să adopți obiceiul de a avea două rânduri de perdele, draperii și huse pentru fiecare fereastră din casă și pentru canapea. Perdelele albe, subțiri și vaporoase sunt cele care vor fi ideale pentru perioada caldă din an, iar primăvara le poți pune în locul celor grele, colorate și dese, ideale iarna. Combină perdelele fine cu draperii pentru a putea controla lumina, în zilele de vară.

Cea mai bună metodă este cea a draperiilor închise la culoare dublate cu panza sau matase albă pe partea dinspre exterior pentru a reflecta razele soarelui și a controla temperatura din cameră. În ceea ce privește husa pentru canapea, primavara poți trece pe o variantă colorată, din in sau cânepă.

Citeste si: Papadia, floarea spontana a primaverii

aduci primăvara în casă (3)Culorile sunt un alt artificiu care te ajută să aduci primăvara în trei pași în casă. Schimbă fetele de pernă ale pernelor de decor și folosește culori pastelate, dar vii. Cele mai bune alegeri pentru primăvară: roz, violet, verde deschis, galben lămâie sau tonuri diverse de albastru dulce.

Citeste si: Forsythia, arbustul cu flori de aur

Nu omite lavanda sau verdele neutru. Husele și covoarele pot da rapid un alt aspect camerelor. Folosește în camera de zi și în domitor covorașe în locul covoarelor mari. Le poți întreține mai ușor și poți varia aspectul camerei tale extrem de simplu. Punctează pe verde. Verdele este culoarea vieții și culoarea primăverii. Combinat cu alb, galben sau, pentru cei îndrăzneți, cu roz sau roșu, verdele revigorează, electrizează și împrospătează casa, sufletele și tonusul psihic al celor din casă.

Citeste si: Lucrarile de primavara in gradina. O lista de prioritati

aduci primăvara în casă (6)Parfumează! Parfumul este esențial pentru casă, dar recomandarea sinceră este aceea de a folosi numai arome naturale. Aromele de primăvară sunt cele florale. Alege aroma de trandafiri, frezii și zambile. Adauga un strop de esență de brad sau lămâie pentru o notă proaspăta.

Citeste si: Zambile pentru ghiveci

Unul din cele mai importante trucuri pe care le poți pune în practica și una din metodele care te ajută să aduci primăvara în casă în trei pași sunt florile. Iar aici ai două lucruri esențiale de făcut. Primul este acela de a umple vazele cu flori proaspete. Se spune că florile sunt capabile sa modifice instantaneu imaginea unei incăperi. Evident alege flori de primăvară sau taie crenguțe de copaci cu flori și bucură-te de florile lor.

Citeste si: Flori in borcane

Crenguțele înfloresc în circa 5-7 zile și vei avea flori de cireș în casă la 1 Martie! Combină florile cu ramuri vezi și crengi pe care le poți aduna din grădină sau din parcuri. Oricum rupe cu milă și cu grijă! Al doilea lucru este revigorarea, curățarea și reașezarea ghivecelor cu flori. Schimbă pământul, rupe frunzele uscate, tunde și fertilizează. Florile din ghivece vor prinde viață și-ti vor umple casa de bucuria primăverii!

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply