Culorile Feng Shui: Rosu

0

Culorile Feng Shui: Rosu. Culoare care emana energie si caldura, rosul este culoare puternica care este asociat elementului foc.

Rosu este culoarea cea mai activa, mai calda, mai vibranta si mai impresionanta culoare din Feng Shui se potriveste in partea de sud a locuintei, unde activeaza norocul legat de celebritate si recunoasteri.

La toate popoarele, rosul este asociat cu pasiunea, dorinta, actiunea, forta, longevitatea, dar si cu violenta si agitatia. Ai grija cum folosesti aceasta culoare, deoarece excesul de rosu provoaca irascibilitate.

Rosul este o culoare foarte puternica si este una din nuantele de baza in Feng Shui, dar este mereu folosit ca accesnt sau culoare suplimentara. Cu toate acestea pentru amenajari spectaculoase, rosul poate sa fie culoare principala, dar in camere mari, luminoase si foarte bogat amenajate. Cateva exemple reusite de amenajari unde rosul este culoare principala gasesti aici si aici.

Culoarea rosie poate varia in ceea ce priveste impactul vizual, in functie de nuanta de rosu aleasa. Un rosul electric va face vribranta intreaga incapere, in timp ce o nuanta de rosul cald, domol va incalzi camera fara sa deranjeze cu energia emanata. Ca de fiecare data ansamblul estedat de detalii, in cazul de fata de detaliile de nuanta!

In ce camera?

  • in camerele unde au loc activitati fizice sau in care e nevoie de energizare;
  • in hol, pe scari, la usa de la intrare pentru ca impiedica energia sa iasa in casa.
  •  in bucatarie, dar foloseste doar cateva accente

Evita sa colorezi in rosu suprafete mari, mai ales daca tu sau vreun membru al familiei sunteti mai agitati.

Unde nu se potriveste?

In dormitor, pentru ca nu te vei putea odihni; dar pentru starnirea pasiunii, poti folosi obiecte rosii mici pe noptiera, carpete rosii sau cateva perne. Desi nu este culoare pentru dormitor, ca nota de accent este benefica pentru viata amoroasa.

Evita sa folosesti rosu in camerele copiilor si in baie. In primul caz este o sursa de enegie sumplimentara de care copilul nu are nevoie, iar in baie, rosul duce o pierdere de energie din casa.

In loc de final mai trebuie spus ca putin rou in casa, in toate camerele este mai mult decat necesar si util…

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply