De ce sa alegi rosu in interior

0

Fie ca alegi o asociere clasica a rosului cu wenge sau una mai indrazneata prin alaturarea cu alburi si griuri, finalitatea este de fiecare data aceeasi, creearea unui spatiu dinamic si echilibrat.

Rosul este, de obicei, asociat cu energia, forta si hotararea, fiind una din cele mai dinamice culori. Folosit doar pe anumite suprafete, rosul atrage atentia asupra acestora si reuseste sa imprime forta si dinamism unui interior.

Totul trebuie echilibrat

E important sa contrabalansezi suprafetele plane vopsite in rosu (peretii) cu o serie de elemente de aceeasi culoare, care sa  se regaseasca in zonele opuse, intr-o cantitate mica, la nivelul micilor decoratiuni.

Atunci cand un perete rosu este asociat unei pardoseli deschise la culoare, se creeaza senzati de marire a peretelui pe inaltime, in timp ce alaturarea unei podele inchise la culoare stabilizeaza spatiul.

Pentru un ambient mai discret

Daca vrei un ambient mai discret, alege finisaje in nuante pale, naturale, iar accentele de rosu se pot regasi la micile decoratiuni sau elemente de mobilier.

Suprafetele dominate de rosu reusesc sa vibreze uneori excesiv. Pentru a le tempera si a nu deveni suparatoare.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Mihaela Radu, Melania Tucureanu
Foto: Thinkphoto.com
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply