Culorile Crăciunului. Scheme de culori și câteva idei… colorate

0

Nu trageți în pianist! Mai sunt fix două luni până la Crăciun. FIX 60 de zile de azi înainte – azi, 24 octombrie. Așa nu este nici pe departe prea devreme pentru a arunca un gând către cea mai frumoasă perioadă din an. Articolul de față este o provocare și te îndeamnă să-ți faci planuri, să te gândești ce vrei și ce se potrivește casei tale și, este chiar recomandat, să începi cumpărăturile. Știi ce nebunie fără limite este după 15 decembrie încolo. De ce nu ai face toate cele care sunt de făcut în tihnă, acum, la final de octombrie și în noiembrie?

Gândește-te ce decorațiuni îți plac dintre cele vechi, alege o schemă de culoare și apoi poți lua decorațiuni noi, care să fie potrivite cu schema de culoare aleasă. În general, o schemă bazată pe două culori principale este cea mai simplă și cea mai de efect alegere. iar vaiantele sunt numeroase și se potrivesc pentru orice decor, indiferent cât de simplu sau cât de sofisticat este.

Verde și roșu. Este combinația clasică de Crăciun. Roșul este culoarea hainelor lui Moș Crăciun, iar verdele culoarea tradiționalului brad pe care îl împodobim în fiecare an. Pentru că sunt două culori puternice și contrastante, va fi o combinație foarte potrivită mai ales în casele în care există copii. Celor mici le plac culorile aprinse, deci vor iubi roșul, iar verdele le va aminti de frumusețea și farmecul bradului de Crăciun.

Alb și maro. Este o alegere pentru cei care își doresc ceva mai natural, care să imite cât mai mult un peisaj montan de iarnă, acoperit de zăpadă. Alege o nuanță caldă de maro, un maro roșcat, dulce care să ducă cu gândul ca nunața caldă a castanelor. În cazul aceastei scheme de culori este importantă și culoarea mobilierului – un mobilier alb sau de culoarea lemnului ajută dacă vrei un aspect general coerent.

Auriu și argintiu. Ei bine, dacă îți dorești un decor cu adevărat sărbătoresc, decorațiunile care îți transmit imediat că în casă e o atmosferă sunt cele de culoare argintie și aurie. Pentru că ies ușor în evidență, argintiul și auriul trebuie folosite cu măsură, de preferat pe obiecte mici – globuri, lumânări sau suporturi de lumânări. Împodobește-ți bradul cu globuri aurii și argintii sau folosește globurile pentru a face o coroniță bicoloră, pe care să o agăți pe hol sau în sufragerie. Decorează casa cu mici obiecte aurii sau argintii fieare colț din casă.

Albastru și alb. Când te gândești la culoarea specifică iernii, prima care îți vine în minte este albul. Un peisaj de iarnă perfect are însă două culori: albul zăpezii și albastrul cerului. Iar un peisajul ideal de iarnă noaptea este cel albastru, pentru că lumina reflectată face ca zăpada să pară albastră. Combinața este perfectă pentru un decor minimalist, elegant și în ton cu anotimpul.

Alb și roșu. Este o combinație tipică, simplă dar foarte elegantă. Dacă decorul casei tale include deja obiecte de mobilier sau decorațiuni textile albe, această schemă de culori va fi foarte potrivită și, mai ales, te va ajuta să decorezi fără multe cheltuieli în plus. În plus, foarte multe decorațiuni de Crăciun vin în culorile alb și roșu, deci vei avea de unde să alegi.

Auriu și verde închis. Este o combinație masculină, puternică, elegantă și potrivită pentru locuințele celor care vor să aibă un decor de sărbătoare, dar care să păstreze un aer serios și sobru. Auriul contrastează frumos cu verdele închis, de aceea va fi pus în evidență foarte bine.

Alb și gri. Ca și în cazul schemei albastru și alb, această ultimă propunere de decorațiuni redă foarte bine atmosfera exteriorului de iarnă. Este o schemă de culori reci, care vor face interiorul să pară curat, pozitiv și luminos (iar în zilele de iarnă, un interior luminos e ceva de care chiar ai nevoie). Dacă optezi pentru obiecte vesele, precum spiriduși, Moși Crăciuni și elfi, vei obține un decor primitor, chiar dacă cele două culori sunt reci.

 

Nu știu voi, dar eu abia aștept Crăciunul… Sau mai corect spus abia aștept să încep decorarea casei pentru Sărbătoare.

Să fim sănătoși!

Citeste si:

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply