Cuib cu flori de primăvară

0

Cuib cu flori de primăvarăCuib cu flori de primăvară Gata, a venit primăvara! Invit-o şi la tine în casă şi aşaz-o într-un vas cu flori, exact acolo unde sufletul tău simte nevoia de mai multă sensibilitate.

Cuib cu flori de primăvară – realizare pas cu pas

După ce ai ales vasul potrivit pentru un aranjament primăvăratic – unul care să sugereze, prin caracteristicile sale, parfumul şi culoarea primăverii – poţi da startul unui nou joc. De această dată nu vei umple vasul cu burete vegetal; acesta va fi poziţionat doar în partea superioară, întrucât înălţimea vasului depăşeşte lungimea tijelor florale. Zona căptuşită cu burete va permite amplasarea căpşunelor şi a cuiburilor de scaieţi.

Într-o primă fază va trebui să realizezi din scaieţi naturali două cuiburi, unul mai mare şi unul mai mic, dispuse spate în spate. După ce ai fixat cele două cuiburi, vei începe să le umpli cu flori.

Citește și Crinul alb

În cuibul cel mare vei combina zambilele variat colorate cu lalelele. Ai grijă la montarea lor, nu trebuie să le înfigi în burete, ci doar să le introduci în vas, în zona neocupată de burete.

Pentru a da volum compoziţiei, vei monta în partea superioară un smoc de iarbă ornamentală Xerophyllum tenax. Pentru a-l introduce cât mai uşor, îţi recomand să legi capetele de un mic beţişor, apoi le vei înfige împreună în burete.

În celălalt cuib vei monta căpşunele, pe care le vei fixa cu ajutorul unor beţigaşe de frigărui direct în burete. Printre căpşune poţi amplasa flori de lalele albe, ghiocei sau alte flori albe.

Între cele două cuiburi de scaieţi vei amplasa rămurele înmugurite, dispuse sub forma unui evantai, presărate cu flori galbene de narcise. Pentru finisarea aranjamentului ai nevoie de frunze de Salal, pe care le vei aşeza pe margine, mascând astfel golurile rămase.

Citește și Albăstrelele – frumuseţea din grădină şi de pe obrazul tău

Pentru ca aranjamentul să fie vesel, ornează-l într-o parte, între cele două cuiburi, cu o fundă din iută verde şi cu câteva buburuze dispuse haios pe ramuri, frunze sau flori.

Pentru o vizualizare completă, compoziţia florală trebuie amplasată fie în mijlocul încăperii, fie într-o oglindă.

Atenţie, temperatura ridicată va distruge rapid prospeţimea florilor de primăvară.

Cuib cu flori de primăvară – materiale necesare:

Ustensile: vas (29 lei), iută (2 lei), buburuze (0,3 lei), burete vegetal (5 lei), scaieţi (5 lei/pachet).

Flori: zambile la ghiveci (7 lei), narcise la ghiveci (12 lei), lalele (3,5 lei), ghiocei (1,5 lei), căpşune (9,8 lei/caserolă), frunze Salal (2 lei), iarbă ornamentală (2 lei), ramuri înmugurite.

Timp de execuţie: 45 minute

Citește și Sulfina protejează pielea împotriva uscăciunii

Cuib cu flori de primăvară

Cuib cu flori de primăvară
Cuib cu flori de primăvară
Cuib cu flori de primăvară
Cuib cu flori de primăvară
Articol adaptat din revista Casa și grădina   *   Text: Carli Marian   *   Foto: Bogdan Popescu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply