Cu sau fără pereți I

0
Cu sau fără pereți
www.pixabay.com
Dragă cititorule,
Când a apărut conceptul de open space (spațiu deschis) în România, cu toții am dărâmat pereți (cu aprobare de la autorități), în goana după senzația de spațiu mai mare. În ultimii ani, mulți s-au întors la compartimentarea clasică. Hai să vedem ce avantaje are fiecare.
Avantajele unei amenajări open space
1. Senzația de spațiu. Este reală. Faptul că bucătăria și livingul sunt conectate printr-o arcadă în loc de un perete opac, cu o ușă impunătoare chiar ajută la a crea un aspect aerisit. Dacă mai combinăm stilul open space și cu o amenajare minimalistă, cu mobila puțină și joasă, atunci când intrăm într-o încăpere deschisă, în raza vizuală avem foarte puține obstacole.
2. Supraveghere. Dacă ai copii, știi cât de important este să îi ai în fața ochilor cât ei se joaca, iar tu gătești sau faci ordine; este de ajutor să nu trebuiască să deschizi 2 uși și să parcurgi un hol până ajungi la camera lor. Cu open space, îi supraveghezi ușor.
3. Luminozitate. Dacă una dintre camere are ferestre mari, iar a doua este lipsită de ferestre, din cauza arhitecturii, cu open space rezolvi problema, deoarece lumina naturală primită de prima cameră patrunde
în mare masură și în cea conectată la ea.
Continuarea acestui articol o puteti citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply